Mobiele menu

Online revalidatie voor- en na een operatie aan knie of heup

Projectomschrijving

Jaarlijks vinden er ruim 59.000 operaties met totale heupprotheses en knieprotheses plaats (cijfers uit 2015) waarbij artrose de belangrijkste onderliggende aandoening is. Wij hebben hier in de praktijk specifieke voorbeelden van patiënten die net na een totale heupoperatie (THP) of totale knieoperatie (TKP) te maken kregen met de lockdown-maatregelen. Zij vallen in de risicogroep en waren op dat moment niet in staat naar de praktijk te komen. Een aantal hebben wij online kunnen revalideren. Door opschaling van ons programma bereiken wij meer patiënten en verwijzers die op deze manier kunnen voorkomen dat patiënten na een dergelijke operatie volledig op zichzelf aangewezen zijn en een enorme achterstand oplopen t.a.v. het revalidatieproces.

Verslagen


Eindverslag

Jaarlijks vinden er ruim 59.000 operaties met totale heupprotheses en knieprotheses plaats (cijfers uit 2015). Voor resultaten binnen revalidatieproces is het van belang een goed trainingsprogramma te volgen. Wij hebben in de praktijk in tijde van de COVID lockdown-maatregelen een online revalidatieprogramma opgezet. Wij hebben in de praktijk specifieke voorbeelden van patiënten die net na een totale heupoperatie (THP) of totale knieoperatie (TKP) te maken kregen met de lockdown-maatregelen. Zij vallen in de risicogroep en waren op dat moment niet in staat naar de praktijk te komen. Middels het verder ontwikkelen van het online revalidatieprogramma bereiken wij meer patiënten en verwijzers die op deze manier kunnen voorkomen dat patiënten na een dergelijke operatie volledig op zichzelf aangewezen zijn en een enorme achterstand oplopen t.a.v. het revalidatieproces. Door een online tool te gebruiken in combinatie met (sport)diëtiek kan
zowel pre- als postoperatief een perfecte begeleiding plaatsvinden.

Samenvatting van de aanvraag

Jaarlijks vinden er ruim 59.000 operaties met totale heupprotheses en knieprotheses plaats (cijfers uit 2015). Voor resultaten binnen revalidatieproces is het van belang een goed trainingsprogramma te volgen. Wij hebben in de praktijk in tijde van de COVID lockdown-maatregelen een online revalidatieprogramma opgezet. Wij hebben in de praktijk specifieke voorbeelden van patiënten die net na een totale heupoperatie (THP) of totale knieoperatie (TKP) te maken kregen met de lockdown-maatregelen. Zij vallen in de risicogroep en waren op dat moment niet in staat naar de praktijk te komen. Door het verder ontwikkelen van het onlineprogramma bereiken wij meer patiënten en verwijzers die op deze manier kunnen voorkomen dat patiënten na een dergelijke operatie volledig op zichzelf aangewezen zijn en een enorme achterstand oplopen t.a.v. het revalidatieproces. Door een online tools te gebruiken in combinatie met (sport)diëtiek kan zowel pre- als postoperatief een perfecte begeleiding plaatsvinden.

Kenmerken

Projectnummer:
838002666
Looptijd: 100 %
Looptijd: 100 %
2021
2021
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
O. van Kesteren
Verantwoordelijke organisatie:
FysiOlaf fit en active