Mobiele menu

Ontwikkeling en start implementatie van de richtlijn ergotherapie bij hersenletsel (betreft de herziening van de ergotherapierichtlijn CVA)

Mensen met hersenletsel ondervinden regelmatig problemen in de uitvoer van dagelijkse activiteiten in het gezin, het huishouden, in werk of het sociale netwerk. Ergotherapie maakt het mogelijk om (opnieuw) dagelijkse activiteiten uit te voeren en te participeren in de samenleving.

Richtlijnen

Richtlijnen voorzien zorgprofessionals van actuele kennis op basis van wetenschappelijke ontwikkelingen en/of kennis van deskundigen en ondersteunen in het bieden van kwaliteit van zorg. Daarnaast draagt het bij aan de transparantie van het beroepshandelen.

Doel

De huidige Ergotherapierichtlijn CVA is ontwikkeld in 2013 en inmiddels zijn er nieuwe wetenschappelijke en professionele inzichten waardoor een herziening gewenst is. In dit project ontwikkelt Ergotherapie Nederland een ‘Ergotherapierichtlijn Hersenletsel’ gebaseerd op deze richtlijn. De richtlijn is primair bedoeld voor ergotherapeuten. Daarnaast is de richtlijn ook relevant voor cliënten, mantelzorgers en andere zorgprofessionals.

Kenmerken

Projectnummer:
10270032130002
Looptijd: 94%
Looptijd: 94 %
2022
2024
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
L. Schut
Verantwoordelijke organisatie:
Ergotherapie Nederland

Kwaliteit en transparantie paramedische zorg

Kwaliteit en transparantie in de paramedische zorg is belangrijk voor verbetering van de patiëntenzorg en de gezondheid van patiënten. Kwaliteitsstandaarden kunnen bijdragen aan deze kwaliteit en transparantie. Daarom ondersteunen wij de ontwikkeling van kwaliteitsstandaarden en -producten.