Mobiele menu

Opschalen e-Health met Physitrack binnen de praktijk

Projectomschrijving

Fysiotherapie heeft met de gevolgen van corona te maken. Patiënten vragen om gecombineerde zorg van fysiek en digitaal. De fysiotherapeut gaat richting blended care en zet digitale middelen in om patiënten te behandelen.

De combinatie van een beeldbeltoepassing met huiswerkoefeningen geïntegreerd in het behandelplan is een veelgevraagde en bewezen oplossing. Physitrack is de perfecte e-health methode om blended care toe te passen in de fysiotherapie.

Met Physitrack kunnen wij de patiënten sneller, effectiever bereiken en behandelen. Physitrack bestaat uit de modules: Huiswerkoefeningen & Voorlichting, Videoconsult & Chat, Patiëntbegeleiding & Triage en Uitkomstanalyses.

Onze doelstelling is zorgverleners te trainen en begeleiden in het gebruik van beeldbellen met Physitrack, inclusief communicatie naar patiënten en verwijzers.

Het einddoel is dat e-health een prominente plek in het behandelplan (in de vorm van blended care) krijgt en als volwaardige zitting gedeclareerd kan worden.

Verslagen


Eindverslag

In onze praktijk zijn wij afgelopen maanden hard aan de slag gegaan om Physitrack een waardevolle aanvulling te laten worden van onze behandelwijze. We hebben trainingen gevolgd en zijn begeleid in het gebruik van Physitrack. Onze fysiotherapeuten hebben certificaten behaald, zodat we op een juiste wijze gebruik maken van Physitrack binnen de behandeling.

Patiënten vragen om meer gecombineerde zorg van fysiek en digitaal. Vooral in deze tijd is blended care bijna ondenkbaar en is het inzetten van digitale middelen vanzelfsprekend aan het worden. We hebben de digitale huiswerkoefeningen geïntegreerd in het behandelplan en we zien dat onze patiënten hier enorm enthousiast over zijn. Huiswerkoefeningen hoeven de fysiotherapeuten niet meer uit te tekenen en onze patiënten kunnen op elk moment de oefeningen terug bekijken in de bijbehorende PhysiApp. We zien meer bevordering in de therapietrouw, omdat de oefeningen niet meer vergeten worden.

Tevens merkten wij op dat blended care geen afstand creëert tussen fysiotherapeut en patiënt, maar juist ervoor zorgt dat we zorg dichterbij kunnen aanbieden. Door het gebruik van Physitrack en de bijbehorende PhysiApp voor de patiënt, kan de patiënt op elk gewenst tijdstip contact zoeken met zijn/haar fysiotherapeut. Ze kunnen via de chatfunctie vragen stellen of knelpunten aankaarten en wij kunnen dan op afstand het oefenprogramma aanpassen.

Nagenoeg zijn we nog druk bezig met implementeren en moeten we de toevoeging van Physitrack binnen onze praktijk nog meer naar buiten communiceren.
Het einddoel is dat Physitrack niet meer weg te denken is binnen onze praktijk en bij onze patiënten.

Samenvatting van de aanvraag

Fysiotherapie heeft met de gevolgen van corona te maken. Patiënten vragen meer om gecombineerde zorg van fysiek en digitaal. Ook de fysiotherapeut gaat meer richting blended care en zet steeds meer digitale middelen in om de cliënt te bereiken en te behandelen. De combinatie van een beeldbeltoepassing met huiswerkoefeningen geïntegreerd in het behandelplan, is een veelgevraagde en bewezen oplossing. De e-health toepassing die we binnen dit project willen opschalen is Physitrack. Physitrack bestaat uit de modules: Huiswerkoefeningen & Voorlichting, Videoconsult & Chat, Patiëntbegeleiding & Triage en een module Uitkomstanalyses. Doelstelling is zorgverleners verder trainen en begeleiden in het gebruik van beeldbellen in zijn algemeenheid en Physitrack in het bijzonder. Inclusief communicatie naar patiënten en verwijzers. Einddoel is dat e-health een meer prominente plek in het behandelplan in de vorm van blended care krijgt en als volwaardige zitting gedeclareerd kan worden. Graag krijgen we ondersteuning bij het opstellen en het uitvoeren van het implementatieplan en de opschaling van de innovatie in de zorgpraktijk.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
838002719
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2021
2021
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
M. de Fockert
Verantwoordelijke organisatie:
Fysiotherapie Ommedijk