Mobiele menu

Opschalen e-Health met Physitrack binnen de praktijk

Projectomschrijving

Verslagen


Eindverslag

Deze subsidie van ZonMW is gebruikt door Fysiotherapie Carnissehuis om het gebruik digitale gezondheidszorg (eHealth) te verbeteren. Het programma wat we hiervoor hebben gebruikt is Physitrack. Met Physitrack kunnen fysiotherapeuten en patiënten efficiënter contact hebben via videogesprekken. Ook kunnen patiënten huiswerkoefeningen bekijken op hun computer of telefoon. Hierdoor voeren ze deze beter uit en worden ze niet vergeten.

Wij hadden twee doelen voor dit project:
1 - Alle oefeningen worden voortaan digitaal via Physitrack aan patiënten gegeven.
2 – Twee fysiotherapeuten in het team zijn gespecialiseerd in behandeling via beeldbellen.

Wij hebben eerst onderzocht hoeveel fysiotherapeuten van Fysiotherapie Carnissehuis al gebruik maken van Physitrack. Daarna hebben we uitgezocht of we de goede materialen hebben, zoals webcams en koptelefoons. We hebben getest hoe goed fysiotherapeuten met de computer kunnen werken.
Het belangrijkste was de fysiotherapeuten trainen om Physitrack goed te gebruiken. Ook krijgen patiënten informatie over hoe zij Physitrack kunnen gebruiken. Om te zorgen dat voor iedereen duidelijk is dat we met dit systeem werken hebben we informatie op de website gezet. Er zijn posters opgehangen in de wachtruimte en gepost op social media.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
838004011
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2021
2022
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
M. van den Bos
Verantwoordelijke organisatie:
Fysiotherapie Carnissehuis