Mobiele menu

Opschaling van de uitkomsten van CNV en K&K

Projectomschrijving

123Familie.nl

Simpel beeldbel contact over afstand is een behoefte van veel ouderen met dementie en hun mantelzorgers, vooral nu fysiek bezoek is ingeperkt door coronamaatregelen. 123familie.nl, dat voortkomt uit het project Kith&Kin van ZonMw-programma Active & Assisted Living biedt uitkomst voor deze groep ouderen. De oplossing wordt geprezen vanwege zijn gebruikersvriendelijkheid en is uitgekozen als ‘beste oplossing voor mensen met dementie’ door mantelzorgers en experts van Alzheimer NL.

Doel van deze Vimp was een voor familie en professionals toegankelijk digitaal informatiepunt in te richten en verbeteringen doorvoeren zodat grootschalige digitale distributie en implementatie mogelijk is. Alle doelen/milestones zijn gerealiseerd

Resultaten

1) 123familie (1250x geïnstalleerd)
2) Vernieuwde website met Q&A en handleiding (10000x bezocht)
3) Viral video voor mantelzorgers en zorgprofessionals (15000x bekeken)
4) Nieuwe eenvoudige naam, URL en logo ontwikkeld

Meer info

123familie.nl

Verslagen


Samenvatting van de aanvraag

Met dit project zouden wij graag de YOOOM FamilyApp willen gaan implementeren en verspreiden in Nederland. Het projectresultaat is om zoveel mogelijk ouderen die nu geen of weinig contact kunnen hebben met naasten te voorzien van digitaal beeldcontact middels de FamilyApp. Dit product is ontwikkeld in samenwerking met ouderen binnen het AAL project Kith & Kin en heeft als belangrijke meerwaarde dat het digitaal contact eenvoudig maakt voor senioren en hun naasten die ook een uitdaging bezitten als ziekte, dementie en of gemis aan digitale vaardigheden. Juist nu door de Corona fysiek contact moeilijk is kan deze innovatie helpen eenzaamheid te voorkomen of te doorbreken.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
73500095007
Looptijd: 100 %
Looptijd: 100 %
2020
2021
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
Dr. R.J.W. Smit
Verantwoordelijke organisatie:
Presence Displays bv