Mobiele menu

Participative or dignified citizenship? An empirical ethical study of social inclusion for people with profound and multiple disabilities living in sheltered living institutions.

'Participatief of Waardig Burgerschap? Een empirisch/ethisch onderzoek naar de sociale inclusie van mensen met een ernstige en/of meervoudige verstandelijke beperking (EMB) die leven in een beschutte leefomgeving'


In het project onderzoeken de Universiteit voor Humanistiek, VGN, Platform EMB, Kansplus en Sien hoe het concept sociale inclusie vorm en betekenis gegeven kan worden voor de groep mensen met EMB die leeft op een instellingsterrein.

Het onderzoek richt zich op de spanning tussen enerzijds 'participatief burgerschap', dat ruimte vraagt voor het op voet van gelijkheid deelnemen aan de samenleving en anderzijds het idee van 'waardig burgerschap', dat aandacht vraagt voor de eigenheid van mensen met een beperking.

Doelstelling

Het project wil:

  1. bijdragen aan de vertaling van het VN-verdrag voor mensen met EMB die leven op een instellingsterrein;
  2. kennis opleveren over hoe je het perspectief van mensen met EMB (en hun verwanten) recht kunt doen.
     

Meer informatie

Lees ook: UvH start onderzoek naar sociale inclusie van mensen met een beperking in een beschutte woonomgeving (jun 2019)

Kenmerken

Projectnummer:
854011001
Looptijd: 99%
Looptijd: 99 %
2019
2024
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
dr. F.H. Bredewold
Verantwoordelijke organisatie:
Universiteit voor Humanistiek