Mobiele menu

Perspectief voor Rijswijkse Jeugd

Projectomschrijving

Rijswijkse jongeren maakten impact met TRS Corona light. Samen met hun teamcoaches werkten jongeren 8 weken lang aan competenties zoals samenwerken, jezelf presenteren, ondernemerschap, hun toekomst. Jongeren discussieerden over Corona, gevaren van social media etcetera. Naast leermomenten werd ontspannen met teambuildingsspellen. Jongeren bedachten maatschappelijke activiteiten voor mensen die extra aandacht nodig hebben. Ze brachten bloemen en zelfgebakken koekjes voor eenzame senioren, schreven kaartjes en gedichten voor senioren, verzamelden kleding voor vluchtelingen van het AZC of organiseerden een beweegactiviteit voor kinderen. Jongeren hielden een kort praatje (op afstand) met de ouderen. Senioren waren erg blij met deze aandacht en keken uit naar de volgende keer. Kinderen vonden lekker spelen en
bewegen fijn en konden de stress van thuis even vergeten. Jongeren vonden het fijn elkaar te ontmoeten en samen bezig te zijn. Lekker over andere dingen nadenken en iets voor een ander doen!

Verslagen


Samenvatting van de aanvraag

De Corona-uitbraak heeft een grote impact op onze totale samenleving: ons leven staat op zijn kop. Corona duurt nu al een jaar; de lock down en ook de ingevoerde avondklok hebben een grote impact op onze jongeren: ze ervaren eenzaamheid, veel stress, hebben studieachterstanden, geen/beperkte sociale contacten, schulden, sprake van baanverlies, geen uitzicht op vakantie/festivals. Jongeren ervaren enorme stress en weinig ontspanning. Ze hebben meer dan ooit ondersteuning en veel aandacht nodig. Met Perspectief voor Rijswijkse Jeugd enthousiasmeren en inspireren we jongeren om samen verbinding te maken, online of offline. De gemeente Rijswijk gaat actief aan de slag samen met (maatschappelijke) partners en jongeren om impact te maken en Rijswijkse bewoners te ondersteunen en een hart onder de riem te steken.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
7430085008
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2021
2021
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
S. Imamdi
Verantwoordelijke organisatie:
Gemeente Rijswijk