Mobiele menu

Posaconazole prophylaxis to prevent influenza-associated aspergillosis in critically ill patients: a randomized trial.

Een op vijf mensen die met ernstige griep op de intensive care (IC) worden opgenomen krijgt een infectie met de Aspergillus schimmel. Deze schimmelinfectie is moeilijk vast te stellen. Bekend is dat van de patiënten met zowel ernstige griep als een Aspergillus infectie meer dan de helft (51%) komt te overlijden. Dit overlijdenspercentage is veel hoger dan bij patiënten met een ernstige griep zonder Aspergillus infectie (28%). Dit project wil onderzoeken of het mogelijk is de schimmelinfectie te voorkomen door patiënten te beschermen met een antischimmelmiddel.

Onderzoek

Om te bewijzen dat patiënten beschermd kunnen worden tegen de schimmelinfectie wordt een gerandomiseerde gecontroleerde trial uitgevoerd bij patiënten die met ernstige griep worden opgenomen op de IC. Patiënten worden in twee groepen ingedeeld waarbij de ene groep na het vaststellen van griep direct het antischimmelmiddel posaconazol krijgt, terwijl in de andere groep schimmelbehandeling wordt gegeven als een Aspergillus infectie wordt aangetoond.

Verwachte uitkomsten

Het aantal Aspergillus infecties wordt in beide groepen vergeleken, waarbij de verwachting is dat er minder infecties zijn bij de groep die met posaconazol beschermd wordt.

Kenmerken

Projectnummer:
848018001
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2020
2023
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
RB Bruggemann
Verantwoordelijke organisatie:
Radboud Universitair Medisch Centrum