Mobiele menu

Practice makes perfect: an innovative eLearning course for routine conduct of sex and gender-based health and medical research

Jonge onderzoekers zijn de leiders van morgen. Een structurele sekse- en genderspecifieke onderzoeksaanpak wordt daarom het best bereikt door de huidige generatie promovendi handvatten te bieden om sekse en gender te integreren in hun onderzoek. 

Doel

In dit project ontwikkelen, implementeren, en evalueren we een unieke e-learning module op het gebied van sekse en gender in public health onderzoek. 

Aanpak

Hierbij bundelen en verfijnen we onderwijsmateriaal op dit gebied, in Nederland en daarbuiten, en bieden we het aan in een aantrekkelijke en toegankelijke e-learning. Door de e-learning te implementeren binnen graduate schools van maar liefst 5 Nederlandse universiteiten waarin promovendi zijn ondergebracht behalen we onze landelijke ambitie en zijn we ingebed in onderzoeksinstituten. Deelname aan de e-learning zal de sekse- en genderspecifieke onderzoeksaanpak verbeteren en de kwaliteit en relevantie van public health onderzoek verhogen.

Afbeelding
Tekening van project Practice makes perfect e-learning gender

Meer informatie

De integratie van sekse en gender in onderzoek en innovatie

Producten

Titel: An eLearning for sex- and gender-based health research
Auteur: Peters SA

Kenmerken

Projectnummer:
08490062210006
Looptijd: 46%
Looptijd: 46 %
2023
2026
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
dr. S.A.E. Peters
Verantwoordelijke organisatie:
Universitair Medisch Centrum Utrecht