Mobiele menu

Preventieprogramma Stichting De Zorgboog 2010-2011

Het preventieprogramma is opgebouwd uit vier projecten. Het eerste project richt zich op een begeleidingsgroep voor mantelzorgers van een patiënt die een beroerte (CVA) heeft gehad. Mantelzorgers zijn onder andere naasten, familieleden, vrienden, kennissen en buren. Dit project kijkt naar verschillende groepen in de samenleving, van jong tot oud. Doel van deze cursus is om depressie en overbelasting bij mantelzorgers te voorkomen.

Het tweede project bestaat uit groepstrainingen. Het gaat om onder andere de ‘Weerbaarheidstraining’ voor jongeren en de ‘Pakje Kans training’ voor rokers die willen stoppen. Doel van de ‘Weerbaarheidstraining’ is om kwetsbare jongeren fysiek en mentaal weerbaarder te maken. 

Het derde project richt zich op zowel gezonde ouderen als ouderen met een chronische ziekte zoals astma, COPD of diabetes. Doel is om ouderen meer te laten bewegen om een gezonde leefstijl te stimuleren.

Het vierde project gaat na hoe mantelzorgers de zorg voor dementerenden ervaren. Hiervoor werken de mantelzorgers mee aan een aantal vragenlijsten. Ze krijgen vervolgens een passend advies zodat ze weten waar ze terecht kunnen.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
87600014
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2010
2012
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
Drs. M. van Zon
Verantwoordelijke organisatie:
De Zorgboog