Mobiele menu

Preventieprogramma Zorggroep Almere: stoppen met roken, gezond eten en meer (durven) bewegen. Preventie in de wijk.

Zorggroep Almere gaat zich op drie gezondheidsprogramma’s richten: ‘Stoppen met roken’, ‘Valpreventie’ en ‘Overgewicht’. De thema’s liggen in het verlengde van andere projecten binnen de zorgorganisatie.

‘Stoppen met roken’ richt zich vooral op mensen met een chronische aandoening. De organisatie biedt persoonlijke coaching en de groepscursus ‘Pakje Kans’ aan.

‘Valpreventie’ bestaat uit de cursus ‘Zicht op Evenwicht’. De cursus is bedoeld voor 70-plussers. Met de cursus wil Zorggroep Almere valongelukken bij ouderen voorkomen. Het aanbod bestaat onder andere uit sport- en bewegingsactiviteiten.

Het programma ‘Overgewicht’ kent drie onderdelen. Het gaat om de cursussen ‘Goede voeding hoeft niet veel te kosten’, ‘Actief & Fit afslanken’ en informatiebijeenkomsten voor ouders en kinderen. Doel is dat deelnemers voor een meer gezonde leefstijl kiezen.

Verslagen


Eindverslag

Zorggroep Almere wil met dit preventieprogramma een aanvulling bieden op de multidisciplinaire zorg die al geboden wordt. Het stoppen met roken programma sloot goed aan bij het diabetes en COPD programma en zijn de beoogde doelen gehaald. De interventie Valpreventie was succesvol qua bereik, qua resultaten was het neutraal. De interventies op het gebied van Overgewicht/voeding/bewegen waren deels succesvol. Er bleek geen behoefte aan de informatiebijeenkomsten gericht op ouders van kinderen woonachtig in de Stedenwijk, altahns niet in de opzet die wij aanboden. Er was wel behoefte aan informatie, maar ook dit bleek lastig te organiseren.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
87600038
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2010
2012
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
Drs. S.J.E. Ebben
Verantwoordelijke organisatie:
Zorggroep Almere