Mobiele menu

Projectvoorstel Werkplaatsen en leergemeenschappen BeterOud

Projectomschrijving

Dit project is onderdeel van BeterOud (zie www.beteroud.nl) en bevat vijf deelprojecten. Deze vijf deelprojecten bestaan uit twee werkplaatsen en drie leergemeenschappen.

Werkplaatsen

In een werkplaats ontwikkelen we, samen met ouderen, professionals en experts toepasbare producten die bijdragen aan beter oud worden. 
  • Binnen dit project valt een werkplaats waarin een variant wordt gemaakt op de infographic ‘Wie is wie in de wijk?’ die is ontwikkelt voor professionals. Er bleek vraag naar een vergelijkbaar instrument voor ouderen zelf.
  • De andere werkplaats werkt aan een e-learning over de rol van ‘spil’ uit het project ‘Even buurten’.

Leergemeenschappen

In een leergemeenschap komen ouderen en professionals uit wonen, welzijn en zorg bij elkaar om kennis en ervaringen te delen rond een thema waar zij actief op zijn. We organiseren binnen dit project leergemeenschappen rond de thema’s diversiteit, transmurale zorg en vroegopsporing.

Verslagen


Samenvatting van de aanvraag

Met dit projectvoorstel reageren we op de uitnodiging van ZonMw, namens het programma Nationaal Programma Ouderenzorg, dd 26 april 2017, om een plan van aanpak in te dienen voor het ontwikkelen van leergemeenschappen en werkplaatsen binnen BeterOud, namelijk: ?Werkplaats ‘Wie is wie infographic voor ouderen’ ?Werkplaats ‘E-learning module functie spil van Even Buurten’ ?Leergemeenschap Diversiteit ?Leergemeenschap Transmurale Zorg ?Leergemeenschap Vroeg opsporing In een werkplaats ontwikkelen we, samen met ouderen, professionals en experts toepasbare producten die bijdragen aan beter oud worden. In een leergemeenschap komen ouderen, professionals uit wonen, welzijn en zorg bij elkaar om kennis en ervaringen te delen rond een thema waar zij actief op zijn.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
63300095127
Looptijd: 100 %
Looptijd: 100 %
2017
2020
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
Drs. M. Hurkmans
Verantwoordelijke organisatie:
Vilans