The Real Social Next Level

Projectomschrijving

Wat houdt het project in?

Jongeren krijgen de mogelijkheid om dromen (‘challenges’) waar te maken waar zij impact mee willen maken. In totaal volgen 25 jongeren per gemeente een kick-off-week met inspirerende sessies en motiverende gesprekken. Daarna start een periode van 6 maanden waarin de jongeren wekelijks bij elkaar komen en 2 tot 3 uur besteden aan het bedenken en creëren en vervolgens het uitvoeren van hun challenges. Ze organiseren bijvoorbeeld een swingbingo voor eenzame senioren of maken een rap om aandacht te vragen voor een schonere wereld. Na 6 maanden vieren de jongeren hun successen tijdens een eindgala met prijsuitreiking.

Dit is een vervolg op de proeftuin The Real Social. De werkwijze is aangepast met ‘lessons learned’ en er zijn nieuwe partners aangesloten, die nieuwe kennis en ervaring inbrengen.

Doelen/beoogd resultaat

  • Voor jongeren

Deelnemers werken aan vaardigheden en maken kennis met nieuwe beroepen en sectoren, vergroten hun netwerk en leren allerlei (soft) skills tijdens workshops. Ze doen interessante ervaringen op die mooi staan op hun cv en krijgen het gevoel van meerwaarde te zijn voor de maatschappij. Verder krijgen ze een klein activiteitenbudget en worden ze geïnspireerd en gestimuleerd door leuke coaches.

  • Voor de deelnemende organisaties en/of de samenleving

Met hun projecten dragen de jongeren bij aan de aanpak van belangrijke maatschappelijke thema’s als eenzaamheid, overgewicht en integratie. Daarnaast krijgen netwerkpartners en organisaties inzicht in de belevingswereld van jongeren. Voor kwetsbare groepen wordt de stap naar onderwijs of werk verlaagd, waardoor zij minder beroep doen op instanties en uitkeringen. Zo draagt The Real Social Next Level bij aan een sterkere economie en een inclusieve samenleving.

Doelgroep

Jongeren van 14 t/m 27 jaar

Regio/gemeente(n)

Alphen aan den Rijn, Delft, Den Haag, Lansingerland, Leiden, Hilversum, Rijswijk Rotterdam Noord/West, Schiedam-Vlaardingen, Vlissingen, Zoetermeer.

Verslagen

Samenvatting van de aanvraag
WAT The Real Social Next Level is een doorontwikkeling en biedt jongeren van 14-27 jaar in de gemeenten Delft, Rijswijk, Den Haag, Lansingerland, Alphen aan den Rijn en Zoetermeer een mooie MDT-reis. HOE De weg naar hun next level start met een kick-off samen met 25 andere jongeren, professionals, organisaties en teamcoaches. Een energieke week vol inspirerende sessies, relaxte gesprekken en motiverende ontmoetingen. Hierna vervolgen ze hun reis die 6 maanden duurt. In deze toffe tijd kunnen ze 100 uur leuke dingen doen. Ze komen wekelijks 2 tot 3 uur bij elkaar op een vaste plek waar ze met elkaar challenges bedenken, creëren en uitvoeren. CHALLENGES De challenges kiezen ze helemaal zelf. Geld ophalen voor een goed doel? Ze leren toe te werken naar een gesponsord dansfestival en doneren de opbrengst aan Alzheimerpatiënten. De scoutsvereniging een riem onder het hart steken? Ze organiseren een sportfeest voor hun leden! Swingbingo organiseren voor eenzame senioren of een rap maken om aandacht te vragen voor een schonere wereld? Ze zetten hun talenten in. Ondernemer worden? We laten ze speed daten met grote en kleine bedrijven. Als er een match is, worden ze aan dit bedrijf gekoppeld en mogen ze enkele weken ervaring en hard skills opdoen. Jongeren worden door hun twee vaste coaches geïnspireerd en gestimuleerd. Al doende leren ze waar ze goed in zijn of wat ze leuk vinden. Ze volgen workshops en werken aan soft skills. Next Level biedt jongeren de ruimte om hun droom, waarmee ze impact willen maken, waar te maken. Hier krijgen ze een klein activiteitenbudget voor. Groter dromen mag en dus leren ze hoe ze sponsoring kunnen regelen. Als ze de 6 maanden hebben afgerond zijn ze een groot stuk ervaring rijker. Hun successen met hun challenges vieren we samen met een eindgala met prijsuitreiking! Teams uit andere gemeenten ontmoeten elkaar: wie had de tofste, beste of meest ontroerende challenge? Samen gaan we ervoor om iets te betekenen voor een ander, talenten te ontwikkelen, deze talenten te delen met anderen en samen impact te maken. Kosten Om Next Level uit te voeren naar wensen en behoeften van 720 jongeren is €1.377.429 nodig. €126.176 Wordt door het partnership gefinancierd. Er is aanvullend €1.251.253 nodig om Next Level uit te kunnen voeren. Hoofdaanvrager is Sportief Besteed Groep. We hebben een partnership met Alphen Beweegt, Tom in de Buurt, BOOST, Vakantiespel, READY, EQuality, CANIDREAM, Sportief Plus, Florence, Participe, Piëzo, ICT-Helden, Humanitas, Haaglanden Beweegt, Florence, Young Impact, Grabjobs, GO! voor jeugd, Jongeren Informatie Punt(JIP), Bollers BV, Sport Heroes en MBO-Rijnland.
Onderwerpen
Kenmerken
Projectnummer:
743002057
Looptijd:
2020
2022
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
S. Imamdi
Verantwoordelijke organisatie:
Stichting Sportief Besteed Groep