Mobiele menu

RealFit Nijkerk

De aanvraag RealFit bij M&M the Next heeft in 2 jaar een mooi succesje geboekt. We hebben uiteindelijk 19 deelnemers bereikt die of structureel zijn gaan sporten of bewuster en fitter in het leven zijn gaan staan. In de periode van 2 jaar hebben wij geleerd waar een project als dit door valt of staat. Het is enorm belangrijk dat je een projectteam hebt die regelmatig bij elkaar komt en die energie in het project stopt. Je uitvoerende team is belangrijk om de deelnemers te betrekken en samen een groep te vormen waardoor ze willen en blijven komen. Voor de werving is het enorm belangrijk dat je alle mogelijke kanalen inschakelt en het persoonlijk bereik is het belangrijkste. Daardoor hebben wij met alle trots 19 jongeren mogen helpen en begeleiden in hun proces naar een betere levensstijl.

Verslagen


Eindverslag

De interventie Realfit heeft in Nijkerk de jongeren een fantastische kans geboden. In Nijkerk zijn er genoeg jongeren van 12-18 jaar die moeite hebben met hun gewicht. Dankzij de interventie Realfit hebben we 15-20 jongeren kunnen bereiken waarvan driekwart structureel is gaan sporten. Deze jongeren zijn op weg naar een gezond gewicht en een voorbeeld van hoe het ook kan. We hopen dat deze jongeren actief blijven sporten en andere jongeren met overgewicht kunnen aansporen om hetzelfde te doen. We willen de interventie Realfit bedanken en blijven er alles aan doen om zoveel mogelijk jongeren de kans te geven om op gezond gewicht te komen.

De aanvraag Realfit heeft zijn eerste cursus begin van de zomer afgerond. Tijdens deze cursus hebben 9 deelnemers actief mee gedaan en succesvol afgerond. Half september is de 2e cursus van start gegaan met 5 deelnemers. De cursussen verlopen goed en er is een nauwe samenwerking met de betrokken partijen. Er is ook zeker progressie bij de deelnemers. Door middel van uitstekende PR worden er constant nieuwe deelnemers geworven. Door middel van deze cursus hopen we het overgewicht te verlagen onder de jeugd en een positief signaal af te geven naar ouders en andere kinderen met overgewicht.

Een goede succesvolle cursus die volgens plan loopt. Tot het einde van het project en hopelijk ook daarna blijven we de doelgroep bereiken in de hoop het overgewicht te verminderen in de gemeente Nijkerk.

Een tevreden aanvrager die zeer tevreden is met zijn interventie.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
524004512
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2015
2017
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
M.N. van Kooten- van Diermen
Verantwoordelijke organisatie:
M en M The Next B.V.