Mobiele menu

Realisatie en evaluatie ‘WerkWeb-Autisme’: gepersonaliseerde e-health methodiek voor versterking eigen regie bij maatschappelijk en persoonlijk herstel bij mensen met autisme.

Projectomschrijving

Verslagen


Eindverslag

Het doel van het praktijkproject ‘WerkWeb-Autisme’ (WW-A) is een zelfmanagement methodiek te ontwikkelen om (boven)gemiddeld intelligente mensen met autisme, samen met betrokken professionals, te ondersteunen bij het vinden en behouden van werk dat goed bij hen past. De methodiek geeft inzicht in de eigen effectiviteit, eigen regie, talenten en voorkeuren en geeft concrete aanwijzingen hoe stappen te zetten in opleiding en op de arbeidsmarkt. Dit zijn belangrijke voorwaarden voor duurzame arbeidsparticipatie. Ook heeft WW-A kennis beschikbaar voor mensen die betrokken zijn bij mensen met autisme vanuit een persoonlijke, professionele of in een werkgerelateerde relatie. En het geeft aanwijzingen hoe het WW-A optimaal in te zetten voor mensen met autisme. Het WW-A wordt wetenschappelijk ontwikkeld en zal landelijk gratis online beschikbaar komen vanaf april 2019.

Dit project bouwt voort op een reeds bestaand en succesvol samenwerkingsverband waarbinnen verschillende onderzoeken hebben plaatsgevonden. Kennis uit deze onderzoeken wordt omgezet in een product dat direct ten goede komt aan mensen met autisme en met hen samen wordt ontwikkeld. Het project wordt gefinancierd door ZonMw en Instituut Gak.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
636330004
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2017
2020
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
Dr. J.A. Landsman-Dijkstra