Regionale Kenniswerkplaats Onbegrepen Gedrag
Doel
De doelstelling van het project is het verbeteren van het handelingsperspectief voor professionals bij meldingen van onbegrepen gedrag, een betere samenwerking tussen de betrokken partijen en sluitend aanbod van voorzieningen. Dit leidt tot een verhoogde participatie en de-stigmatisering van de doelgroep, namelijk mensen met onbegrepen gedrag.
Aanpak
Met het instellen van een Regionale Kenniswerkplaats Onbegrepen Gedrag willen partijen verbonden aan het Meldpunt Crisiszorg West-Brabant vrije ruimte creëren om van, in en met de praktijk te leren.
De uitgangspunten zijn herstelgerichte zorg en actie-leren. Op alle niveaus is de inbreng van ervaringsdeskundigheid noodzakelijk en geborgd. Vertrekpunt zijn complexe praktijksituaties rond onbegrepen gedrag. De brede dialoog mét de doelgroep over achterliggende oorzaken geven voeding aan een leer- en ontwikkelagenda voor professionals en een bestuurlijk lerend netwerk.
Samenwerkingspartners
Binnen deze kenniswerkplaats werken de volgende partners samen: WijZijn Traverse Groep, IMW Breda, Meldpunt Crisiszorg West Brabant, GGZ Breburg, GGZ WNB, Avans Hogeschool, Gemeente Breda, Gemeente Bergen op Zoom, FAMEUS, HerstelXL, Keten coördinator Dementienetwerk Breda, GGD West Brabant, Zorg- en Veiligheids, huis Markiezaten, Zorg- en Veiligheidshuis Baronie, Politie Zeeland/ West Brabant, Gemeente Roosendaal, Veilig Thuis Breda/SMO /Safegroup, Netwerk NMO, GGZ Breburg, IMW Breda, Jeugdbescherming Brabant, WijZijn Traverse Groep, Gemeente Rucphen en GGZ WNB.