Mobiele menu

RKJ IJsselland - vliegwiel voor een lerende jeugdregio IJsselland

De RKJ IJsselland ‘Samen Normaliseren’ zoekt samen met jongeren, ouders en professionals uit welke nieuwe kennis, handvatten en producten nodig zijn om te normaliseren, ontzorgen en de-medicaliseren. Dit heeft al mooie opbrengsten opgeleverd. Via deze VIMP gaat de werkplaats de ontwikkelde kennis, handvatten en producten verder implementeren en borgen. In praktijk, onderwijs en beleid. De focus ligt hierbij op de film ‘De Fantast’, inbedding van kennis in opleidingen en uitwisseling op het thema normaliseren.

Doel

De doelstelling van het VIMP-project is om de opgedane kennis en ontwikkelde producten uit de RKJ IJsselland verder toepasbaar te maken voor praktijk, onderwijs en beleid. En om deze te verspreiden, implementeren en borgen in de regio IJsselland. Daarmee wilt de werkplaats bijdragen aan het gezond en kansrijk opgroeien en opvoeden van jongeren en ouders. Specifiek in de regio IJsselland.

Aanpak/werkwijze

In het project gaat de werkplaats aan de slag met 3 sub-projecten.

  1. Film ‘De Fantast’: de verspreiding van de film staat centraal. Waarbij de focus ligt op het in gesprek brengen van gemeenten, beleidsmedewerkers, jeugd en onderwijs over de thema’s inclusief onderwijs en normaliseren.
  2. Inbedding in sociale hbo opleidingen van Windesheim: het verduurzamen en borgen van opgedane kennis binnen diverse opleidingen van Windesheim (Verpleegkunde, Pedagogiek, Social Work, PMKE, PABO).
  3. Uitwisseling op het thema normaliseren: verschillende RKJ’s gaan kennis en producten uitwisselen over normaliseren.

Samenwerkingspartners

De RKJ IJsselland voert de 3 sub-projecten uit. Met Els Evenboer, werkzaam bij de Hogeschool Windesheim, als projectleider. In al de projecten wordt samengewerkt met jongeren, ouders praktijkprofessionals, gemeenten, opleidingen en onderzoekers. Betrokken organisaties zijn onder andere de GGD IJsselland, Hogeschool Windesheim en het onderwijs in de regio IJsselland .

Verwachte resultaten

Naar verwachting leidt dit VIMP-project tot daadwerkelijke verspreiding en implementatie van opgedane kennis en producten binnen de RKJ IJsselland. Of tot inzichten in hoe dit te doen, eventueel ook buiten de regio IJsselland. Op deze manier is het mogelijk om een stapje dichterbij te komen in beleidsdoelstellingen als normaliseren, ontzorgen en de-medicaliseren.

De resultaten worden eind 2024 verwacht.

Kenmerken

Projectnummer:
10190032310002
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2024
2024
Gerelateerde programma's:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
dr. K.E. Evenboer