Mobiele menu

rollator wandelgroep Aalsmeer

Doel

De Rollatorwandelclub is in 2019 gestart met als doel het bestrijden en voorkomen van eenzaamheid onder ouderen. Daarbij leren de ouderen ook hoe ze het beste met de rollator om kunnen gaan. De doelgroep bestaat uit ouderen die voor de gezelligheid komen wandelen, ouderen die zich nog onzeker voelen met het lopen met een rollator, ouderen die mobieler willen worden of wat aan hun conditie willen doen en ouderen die eenzaam zijn. Ook ouderen zonder rollator zijn welkom om mee te wandelen.

Plan van Aanpak

Wekelijks werd de wandeling georganiseerd door een vaste groepsbegeleider en vrijwilligers. Aansluitend wordt er een kopje koffie gedronken met elkaar. Bij slecht weer was er de optie om een zaal te huren in het sportcentrum. Hier zijn binnen activiteiten georganiseerd zoals parcourswandelen. Indien nodig werd er vervoer geregeld voor de ouderen. In Aalsmeer is het mogelijk om gehaald en gebracht te worden door een vrijwillige chauffeur en in Kudelstaart zorgen vrijwilligers van de organisatie ANWB Automaatje dat deelnemers worden opgehaald en thuisgebracht.

Bevindingen

De Rollatorwandelclub trok in Aalsmeer gemiddeld 25 wandelaars per week. De ongedwongen sfeer, het kopje koffie na het wandelen en de betrokken vrijwilligers zorgde ervoor dat de interventie heeft gewerkt. Deelnemers zijn vertrouwd gemaakt met het wandelen met de rollator en hebben kunnen bouwen aan hun sociale netwerk. De deelnemers vormen een leuke en gezellige club en staan hierdoor weer meer in hun eigen kracht.

Er is een handboek beschikbaar van het project Rollator wandelgroep Aalsmeer Wilt u het handboek lezen of heeft u vragen over het project, dan kunt u contact opnemen met I. Snik via ilsni@uhac.nl.  

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
639621932
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2020
2021
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
I. Snik
Verantwoordelijke organisatie:
Stichting GEZ Aalsmeer