Mobiele menu

Samenwerken aan een Expertisecentrum voor integrale diagnostiek, behandeling en consultatie op gebied van neurorevalidatie en neuropsychiatrie

De regionale ketenzorg voor mensen met niet aangeboren hersenletsel kan beter. Klimmendaal Revalidatiespecialisten en Pro Persona Expertisecentrum Neuropsychiatrie pakken dit samen aan in een project.
De wens is om deze doelgroep te onderzoeken en te behandelen vanuit gezamenlijke deskundigheid en met goede afstemming. Een andere wens is om gelijktijdige medisch specialistische revalidatie en (neuro)psychiatrische behandeling aan te bieden.

Plan van aanpak

In een periode van twaalf maanden wordt de haalbaarheid en de wijze waarop onderzocht. Patiënten en partners wordt gevraagd hun ervaringen te delen en advies te geven binnen dit project. Deze verbetering moet ervoor zorgen dat problemen tijdig en volledig worden behandeld, dat complicaties worden voorkomen, de behandeling wordt verkort en mensen om de patiënt heen ondersteuning ervaren, onder andere in hun rol als mantelzorger. Beide organisaties willen ook samen wetenschappelijk onderzoek opzetten en andere zorginstellingen in de regio beter adviseren.

Kenmerken

Projectnummer:
10100012020034
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2020
2023
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
M.Sc. E.S. Hekkert
Verantwoordelijke organisatie:
Revalidatiecentrum Klimmendaal