Mobiele menu

Sprint

Wat houdt het project in?

Deelnemers draaien 4 maanden mee in 2 zelfgekozen landelijke jongerenorganisaties die zich bezighouden met thema’s als onderwijs, seksualiteit, werk en klimaatverandering. De jongeren maken deel uit van het team van de organisatie en doen daar van alles. Bijvoorbeeld thema’s agenderen bij de politiek, acties opzetten en voorlichting geven. Naast goede begeleiding bij de werkzaamheden krijgen de jongeren een uitgebreid aanbod aan op hen gerichte trainingen, masterclasses en een persoonlijk leiderschapstraject. Ook mogen ze aanhaken bij werkbezoeken aan bijvoorbeeld de Sociaal-Economische Raad.

Doelen/beoogd resultaat

  • Voor jongeren

De jongeren kunnen verschillende jongerenorganisaties ‘uitproberen’ en tegelijkertijd gebruikmaken van een breed aanbod aan nuttige trainingen. Na deelname weten ze beter te vertellen wie ze zijn, waar ze goed in zijn en wat ze willen bereiken. Daarnaast leren ze over het maatschappelijke veld, de arbeidsmarkt en de onderwerpen waar de organisaties in zijn gespecialiseerd. Mooi meegenomen is de vergoeding, het certificaat en de aanvulling op het cv.

  • Voor de deelnemende organisaties en/of de samenleving

De deelnemende organisaties krijgen flink wat extra capaciteit, ook van jongeren die zich buiten de MDT niet snel zouden aanmelden. Maar belangrijker: de frisse blik van de jongeren biedt de organisaties nieuwe perspectieven op bestaande thema’s. Dit helpt inhoudelijk te innoveren en in te spelen op de interesses van een bredere doelgroep.

Dit project draagt bij aan de maatschappelijke betrokkenheid van deze jongeren, en aan hun inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. Zij worden versterkt met het zelfvertrouwen, het zelfinzicht, de kennis, de vaardigheden en de netwerken om zich in te zetten voor de maatschappij op een manier die zowel effectief als leuk is.

Onderzoeksvraag voor het project MDT

  • Wat is nodig om voor jongeren een MDT te organiseren die werkelijk grote impact op ze heeft?

Doelgroep

Jongeren van 16 tot 26 jaar

Regio

Landelijk

Meer informatie

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
743002025
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2019
2020
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
N. Musa
Verantwoordelijke organisatie:
Vereniging Nationale Jeugdraad