Mobiele menu

straatmadeliefjes

Het Beweegcollectief (BM&M), KBO-Mook, Proteion en ZZG gaan met dit project eenzaamheid terugdringen. Door het organiseren van wandelommetjes door het dorp wordt het contact bevorderd. Het project gebruikt de methode positieve gezondheid IPH.

In Mook wonen 894 ouderen van 75 jaar en ouder waarvan 33% emotioneel eenzaam is. Aan het einde van het project hebben we met onze methode 120 kwetsbare ouderen bereikt en lopen er 60 actief de routes. De aantrekkelijke ommetjes van 3 km, met afkortingen van 800 m en 1500 m, lopen door de kern en langs mooie delen in Mook.

Alle stappen, eindproducten zoals het vraagstuk, de doelen, de doelgroep, de waardering vanuit de doelgroep, de opzet en de uitvoering van de aanpak, de interviews, de procesevaluatie en de uitkomsten, worden vastgelegd in een handboek. Het handboek vormt het uitgangspunt voor de andere kernen van de gemeente. Naast dit handboek worden er producten ontwikkeld zoals: een dagboek voor de senior, een route kaart, een QR-code en een promotiefilm.

Er is een handboek beschikbaar van het project Straatmadeliefjes. Voor meer informatie of vragen kun u contact opnemen met mevrouw Schijf via marian@inbewegingsport.nl.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
639611907
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2020
2021
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
M.M. Schijf
Verantwoordelijke organisatie:
Beweegcollectief Mook en Middelaar