Mobiele menu

Subsidie implementatie- en opschalingscoach

Projectomschrijving

We merken dat er steeds meer behoefte is ontstaan bij onze cliënten aan (gedeeltelijke) online begeleiding. Bepaalde aspecten van het behandelen kunnen verbeterd of vervangen worden via online begeleiding. Denk hierbij aan digitale afspraakherinneringen en herinneringen aan het uitvoeren van oefeningen, activiteiten of het consumeren van informatie.

Door afspraak reminders te versturen worden afspraken minder gemist en neemt de therapietrouw toe. Door het verstrekken van informatie in digitale vorm is dit voor de cliënt 24 uur per dag beschikbaar. Dit zorgt voor een beter begrip van de klacht, preventie of aandoening en zelfs voor sneller resultaat binnen een behandeling.We willen het product ‘MijnZorgApp’ met alle functies zoals Huiswerkoefeningen.nl, e-Exercise en behandel/afspraken reminderservice beter implementeren en de functies die we gebruiken opschalen waar mogelijk zodat dit bij tenminste 50 procent van de cliënten ingezet wordt.

Verslagen


Samenvatting van de aanvraag

We merken dat er steeds meer behoefte is ontstaan bij onze cliënten aan (gedeeltelijke) online begeleiding. Bepaalde aspecten van het behandelen kunnen verbeterd of vervangen worden via online. Denk hierbij aan digitale afspraken herinneringen en herinneringen aan het uitvoeren van oefeningen, activiteiten of het consumeren van informatie. Denk ook aan het a-synchroon begeleiden van cliënten. Door afspraken reminders te versturen daalt de no-show en neemt de therapietrouw toe. Door het verstrekken van informatie in digitale vorm kan de cliënt de informatie tot zich nemen en oproepen op ieder gewenst moment. Dit zorgt voor een beter begrip van klacht, preventie of aandoening en zelfs voor sneller resultaat binnen een behandeling. De cliënten die e-health al gebruiken binnen onze organisatie zijn er heel enthousiast over de zorgt voor een hogere ervaren kwaliteit van zorg. Door oefen- en behandelprotocollen te delen met collega’s wordt er effectiever en evidenced based onderbouwd behandeld beter samengewerkt. We willen het product de MijnZorgApp met alle functies zoals Huiswerkoefeningen.nl, e-Exercise en behandel/afspraken reminderservice beter implementeren en de functies die we gebruiken opschalen waar mogelijk. Wij hebben MijnZorgApp in gebruik genomen maar merken dat deze door meer clienten gebruikt zou kunnen worden. Daarnaast merken we dat MijnZorgApp nog niet door alle collega’s intensief genoeg gebruikt wordt. Dat zouden we graag wel zien gebeuren maar we weten niet precies hoe dit te bereiken.

Kenmerken

Projectnummer:
838002995
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2021
2022
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
M. Ruyssenaars
Verantwoordelijke organisatie:
Fysiotherapie Ruysenaars| van den Broek