Mobiele menu

Supporting daily functioning of persons with a neurological disorder: (cost)effectiveness of Occupational Therapy at Home E-Rehabilitation (OTHER) for persons post-stroke

Mensen revalideren na een beroerte vaak kort in een verpleeghuis om daarna thuis verder te revalideren, waar ze pas echt de gevolgen van de beroerte ervaren. Ergotherapie thuis met e-health ( activiteitenmonitoring en (online)coaching (OTHER)) ondersteunt het zelfmanagement en de uitvoer van dagelijkse activiteiten. De activiteitenmonitor registreert de bewegingen tijdens de dagelijkse activiteiten en informeert via een tablet de revalidant en ergotherapeut. Deze informatie ondersteunt mensen bij het realiseren van de eigen doelen gericht op de dagelijkse activiteiten. Daarbij geven ergotherapeuten coaching thuis en online via beeldbellen.

Doel

Wij onderzoeken of OTHER leidt tot verbetering van de uitvoering van dagelijkse activiteiten en het zelfmanagement thuis. Revalidanten uit 5 zorgorganisaties (Limburg, Gelderland, Noord- en Zuid-Holland) krijgen OTHER. Het effect op dagelijks functioneren, zelfmanagement en zorgkosten vergelijken we met een groep revalidanten die reguliere ergotherapie krijgt.

Blog

Margriet Pol, senior onderzoeker bij lectoraat Ergotherapie - Participatie en Omgeving bij de Hogeschool van Amsterdam, vertelt op welke manier e-health ergotherapeuten ondersteunt bij geriatrische revalidatie.

> Lees haar blog

 

Afbeelding
Margriet Pol 696x329

Kenmerken

Projectnummer:
10270032021101
Looptijd: 59%
Looptijd: 59 %
2021
2026
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
dr. M.C. Pol
Verantwoordelijke organisatie:
Hogeschool van Amsterdam
Afbeelding

Kennisvergroting en onderzoek

Kennisvergroting door wetenschappelijk onderzoek en de verspreiding van die kennis onder paramedici zijn nodig om zowel onderzoek als zorg op een hoog niveau te houden. Daarom investeren we in kennisvergroting en onderzoek.