Mobiele menu

SWOM IT UP! Challenge

Projectomschrijving

‘Bedenk een opdracht die je binnen een dag kunt uitvoeren en waarmee je je inzet voor een ander.’ Daar gingen jongeren met een beperking mee aan de slag in de SWOM IT UP! CHALLENGE. Dat leidde tot het geven van complimenten, sturen van kaartjes, het delen van lekkere recepten en het uitwisselen van ervaringen over hoe het is om te leven met een psychische of lichamelijke aandoening.

Door het uitvoeren van de challenges zijn jongeren uit hun comfortzone gestapt en hadden (meer) sociale contacten. Dit heeft bijgedragen aan hun sociale vaardigheden en zelfvertrouwen. Daarnaast kregen ze via online webinars tips en tricks over hoe om te gaan met de gevolgen van corona in combinatie met hun beperking. Dit alles heeft jongeren in beweging gebracht en de stap naar de (nieuwe) realiteit vergemakkelijkt.

De contactmomenten via whatsapp en de webinars gaven de begeleiders de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van de mentale en fysieke gezondheid van de jongeren en in te grijpen bij zorgelijke signalen.

Verslagen


Samenvatting van de aanvraag

De SWOM it up! Challenge, biedt een online platform voor lotgenotencontact onder jongeren met een zichtbare en/of onzichtbare beperking. In acht weken tijd kunnen jongeren via webinars en groepsapps tips en tricks uitwisselen over hoe om te gaan met de gevolgen van corona in het dagelijks leven. Daarbij worden jongeren uitgedaagd om zich binnen dag challenges in te zetten voor een ander. Denk aan het delen van recepten of het bellen van een eenzame oudere. Zodoende draagt iedereen zijn steentje bij door kennis en ervaringen te delen met en voor een ander.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
7430020132
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2020
2021
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
A.L. Vollebregt
Verantwoordelijke organisatie:
Stichting Studeren en Werken op Maat