Mobiele menu

SWOM IT UP! Challenge

‘Bedenk een opdracht die je binnen een dag kunt uitvoeren en waarmee je je inzet voor een ander.’ Daar gingen jongeren met een beperking mee aan de slag in de SWOM IT UP! CHALLENGE. Dat leidde tot het geven van complimenten, sturen van kaartjes, het delen van lekkere recepten en het uitwisselen van ervaringen over hoe het is om te leven met een psychische of lichamelijke aandoening.

Door het uitvoeren van de challenges zijn jongeren uit hun comfortzone gestapt en hadden (meer) sociale contacten. Dit heeft bijgedragen aan hun sociale vaardigheden en zelfvertrouwen. Daarnaast kregen ze via online webinars tips en tricks over hoe om te gaan met de gevolgen van corona in combinatie met hun beperking. Dit alles heeft jongeren in beweging gebracht en de stap naar de (nieuwe) realiteit vergemakkelijkt.

De contactmomenten via whatsapp en de webinars gaven de begeleiders de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van de mentale en fysieke gezondheid van de jongeren en in te grijpen bij zorgelijke signalen.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
7430020132
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2020
2021
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
A.L. Vollebregt
Verantwoordelijke organisatie:
Stichting Studeren en Werken op Maat