Mobiele menu

Talent4Life

De MDT-reis

Talent4Life is een avontuurlijke en leerzame jongerenreis. Het traject begint met een inspirerende gastles door jonge ondernemers. En het invullen van het persoonlijkheidsprofiel. De jongeren volgen ook een actie-workshop om inzicht te krijgen in hun drijfveren, krachten, waarden en wensen.
Daarna maken ze een keuze voor een bedrijf, sector of vrijwilligersplek waar ze ervaring op willen doen en kunnen werken aan hun persoonlijke doelen. Hun persoonlijke ontwikkeling staat voorop. Ze krijgen een vaste begeleider in het bedrijf of de organisatie waar ze voor kiezen. Daar kunnen ze meedoen met bestaande activiteiten, meedenken over een innovatievraagstuk of meelopen met een professional, bijvoorbeeld met een wijkregisseur.
In de derde fase van Talent4Life passen de jongeren hun nieuw opgedane vaardigheden toe bij een vrijwilligersorganisatie of een goed doel. Ze voeren een project uit dat past bij hun persoonlijke betrokkenheid.
Deelnemers kunnen het traject alleen of in een groepje volgen. Tijdens hun MDT worden ze ondersteund door peercoaches. Na het doorlopen van het traject ontvangen alle deelnemers, naast het MDT-certificaat, ook een overzicht van opgedane ervaringen, inzet en competenties, dat ze kunnen toevoegen aan hun cv.

Talent4Life duurt 6 maanden en vraagt van de deelnemers een tijdsinvestering van 80 uur. Die kunnen ze onder schooltijd invullen.

Betekenis

  • Voor jongeren

Jongeren ontdekken hun sterke punten, ontwikkelen vaardigheden en bouwen een netwerk op. Ze ontmoeten mensen in andere situaties: ze merken dat niet alles vanzelfsprekend is. En ze doen vaardigheden op in de praktijk: bij een bedrijf of een maatschappelijke organisatie. Ze ervaren de voldoening van nieuwe ontmoetingen en van hun inzet voor een vrijwilligersorganisatie of een goed doel. Ook leren ze hoe ze hun talenten in de toekomst kunnen inzetten op de arbeidsmarkt.

  • Voor de deelnemende organisaties en/of de samenleving

Bedrijven komen via Talent4Life in contact met jongeren die vanuit hun eigen perspectief invulling geven aan hun ‘Doe-plekken’ (korte stages). Ze kunnen zich profileren als aantrekkelijke werkgevers en als maatschappelijk betrokken ondernemers iets terug doen voor de maatschappij.
Maatschappelijke organisaties bereiken jongeren die hun talenten willen inzetten voor hun organisatie. Talent4Life biedt ze de kans om enthousiaste jongeren te werven voor vrijwilligerswerk en gebruik te maken van hun kennis, onder andere bij het beter inzetten van digitale communicatie.  

Doelgroep

Jongeren tussen 15 en 18 jaar, die voorgezet onderwijs volgen op vmbo, havo en vwo.

Regio

Leiden en omgeving, Bollenstreek.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
07430072110011
Looptijd: 84%
Looptijd: 84 %
2022
2025
Projectleider en penvoerder:
H.J.P. van der Heijden
Verantwoordelijke organisatie:
Stichting Fioretti Teylingen