Time 4 Your Future

Projectomschrijving

De MDT-reis

Dit programma is een unieke kans voor (kwetsbare) jongeren om hun talenten te ontwikkelen door iets voor een ander te doen. Zij krijgen daarbij ondersteuning van vakmensen, professionals en ‘ambassadeurs’, jongeren die deze reis al eerder maakten en hen kunnen enthousiasmeren om mee te doen. De jongeren starten met een voorbereiding op hun reis waarin zij ontdekken waar hun kracht ligt en wat je nog meer nodig hebt voor deze MDT. Samen met een begeleider kiezen zij daarna uit waar zij wat in praktijk willen brengen. Workshops opzetten en uitvoeren met jongeren die dagbesteding. Of een sportevent organiseren. De jongeren maken een reisverslag over wat zij tijdens hun reis leren en meemaken.
Deze MDT staat open voor alle jongeren, in plaats van alleen voor jongeren uit kwetsbare wijken in Delft. Ook is deze reis zo aangepast dat de drempel om mee te doen nog verder is verlaagd. Zo kunnen jongeren nu het hele jaar door instappen in plaats van maar 2 keer per jaar. Na 6 maanden sluiten zij hun reis af tijdens een speciale bijeenkomst voor alle medereizigers en begeleiders.

Doelen/beoogd resultaat

  • Voor jongeren

Jongeren leren veel van vrijwilligerswerk dat aansluit bij wat ze leuk vinden en wat ze kunnen. Ze ontwikkelen nieuwe vaardigheden zoals organiseren, plannen en samenwerken met anderen. En ze bouwen aan een eigen netwerk met nieuwe vrienden én zakelijke contacten. Dat geeft zelfvertrouwen en helpt bij het bouwen aan hun toekomst. Na afronding van de reis ontvangen zij een MDT-certificaat. Verder mogen zij zelf kiezen of zij daarnaast een vrijwilligersvergoeding willen ontvangen of de tablet willen houden die zij aan het begin van de reis kregen voor het maken van hun reisverslag.

  • Voor de deelnemende organisaties en/of de samenleving

De samenwerkingspartners van dit project komen vaak handen te kort om anderen in de samenleving te ondersteunen. Met dit project kunnen zo’n 500 jongeren aan de slag om hen daarbij te helpen. Met hun inzet doen jongeren belangrijk werk. Zo voorkomen ze met hun inzet bijvoorbeeld dat ouderen vereenzamen, of kwetsbare jongeren ontsporen. Hoe waardevol dit is voor de samenleving, wordt vaak nog onderschat.

Doelgroep

Jongeren van 15 tot en met 23 jaar

Regio

Delft, Rijswijk, Midden Delfland, Westland

Verslagen

Samenvatting van de aanvraag
Time 4 Your Future Wat is Time 4 Your Future? Time 4 Your Future is een uniek programma waarin jij de kans krijgt om jouw talenten samen met vakmensen, docenten en ambassadeurs op een professionele manier verder te ontwikkelen. De skills die je daarbij opdoet, breng je ook meteen in de praktijk. Zo doe je niet alleen iets voor jezelf, maar zet jij je ook in voor een ander. Voor wie is Time 4 Your Future? Alle jongeren en jong volwassenen tussen 14 en 27 jaar kunnen meedoen aan Time 4 Your Future. Hoe ziet het T4YF traject eruit? Een deelname aan T4YF duurt 6 maanden. Je start met de voorbereiding van je eigen reis. Dit doe je in overleg met jouw reisleider. Samen bepaal je welke talenten je wilt ontwikkelen en kies je de bestemmingen uit waar je die talenten in de praktijk wilt brengen. De bagage en ervaringen die je meeneemt (skills, trainingen en kennis) deel je tijdens jouw reis ook met andere reizigers. Bovendien maak je een uitgebreid reisverslag in de T4YF-APP. Tijdens de reis heb je check-up momenten. De check-up wordt gebruikt om je bagage te controleren, verhalen uit te wisselen én om nieuwe bagage (skills-trainingen) mee te nemen voor de vervolgreis. Aan het eind van de reis kom je met andere reisgenoten bijeen tijdens de reisbeurs; om je netwerk te vergroten, ervaringen uit te wisselen en om jouw verhaal te delen. Tijdens de beurs ontvang je ook meteen de beloning voor jouw inzet. Bestemmingen en locaties Bij Time 4 Your Future kun je kiezen uit verschillende bestemmingen. T4YF werkt samen met meer dan 30 organisaties in de sectoren sport, zorg, welzijn, cultuur, lifestyle, commercieel, hulpverlening en onderwijs. Welke rol heb je nog meer? Binnen de projectstructuur van T4YF hebben we jou ook hard nodig om andere rollen in te vullen, bijvoorbeeld de rol van reisbegeleider of ambassadeur. Denk hierbij aan meebeslissen over nieuwe reisbestemmingen, maar ook aan de werving van nieuwe reizigers. Daarbij gebruik je de T4YF-APP om via Social Media reizigers te werven. Tijdinvestering en beloning De totale duur van jouw reis is ongeveer 100 uur, verdeeld over 6 maanden tijd. Jouw reis bestaat uit 10 uur voorbereiding, 80 uur reizen (skills opdoen en werken op locatie) en 10 uur begeleiding door jouw reisleiders. Reizigers ontvangen een certificaat en financiële beloning of tablet. Maar nog belangrijker! Na jouw reis bezit je waardevolle nieuwe vaardigheden en ervaringen die je een vliegende start geven naar een mooie toekomst.
Onderwerpen
Kenmerken
Projectnummer:
743004004
Looptijd:
2020
2022
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
B.Sc. R. Rietkerken
Verantwoordelijke organisatie:
Participe Hoofdkantoor