Mobiele menu

Time 4 Your Future

De MDT-reis

Dit programma is een unieke kans voor (kwetsbare) jongeren om hun talenten te ontwikkelen door iets voor een ander te doen. Zij krijgen daarbij ondersteuning van vakmensen, professionals en ‘ambassadeurs’, jongeren die deze reis al eerder maakten en hen kunnen enthousiasmeren om mee te doen. De jongeren starten met een voorbereiding op hun reis waarin zij ontdekken waar hun kracht ligt en wat je nog meer nodig hebt voor deze MDT. Samen met een begeleider kiezen zij daarna uit waar zij wat in praktijk willen brengen. Workshops opzetten en uitvoeren met jongeren die dagbesteding. Of een sportevent organiseren. De jongeren maken een reisverslag over wat zij tijdens hun reis leren en meemaken.
Deze MDT staat open voor alle jongeren, in plaats van alleen voor jongeren uit kwetsbare wijken in Delft. Ook is deze reis zo aangepast dat de drempel om mee te doen nog verder is verlaagd. Zo kunnen jongeren nu het hele jaar door instappen in plaats van maar 2 keer per jaar. Na 6 maanden sluiten zij hun reis af tijdens een speciale bijeenkomst voor alle medereizigers en begeleiders.

Doelen/beoogd resultaat

 • Voor jongeren

Jongeren leren veel van vrijwilligerswerk dat aansluit bij wat ze leuk vinden en wat ze kunnen. Ze ontwikkelen nieuwe vaardigheden zoals organiseren, plannen en samenwerken met anderen. En ze bouwen aan een eigen netwerk met nieuwe vrienden én zakelijke contacten. Dat geeft zelfvertrouwen en helpt bij het bouwen aan hun toekomst. Na afronding van de reis ontvangen zij een MDT-certificaat. Verder mogen zij zelf kiezen of zij daarnaast een vrijwilligersvergoeding willen ontvangen of de tablet willen houden die zij aan het begin van de reis kregen voor het maken van hun reisverslag.

 • Voor de deelnemende organisaties en/of de samenleving

De samenwerkingspartners van dit project komen vaak handen te kort om anderen in de samenleving te ondersteunen. Met dit project kunnen zo’n 500 jongeren aan de slag om hen daarbij te helpen. Met hun inzet doen jongeren belangrijk werk. Zo voorkomen ze met hun inzet bijvoorbeeld dat ouderen vereenzamen, of kwetsbare jongeren ontsporen. Hoe waardevol dit is voor de samenleving, wordt vaak nog onderschat.

Doelgroep

Jongeren van 15 tot en met 23 jaar

Regio

Delft, Rijswijk, Midden Delfland, Westland

Verslagen


Eindverslag

Wat hebben de jongeren precies gedaan? Hieronder leest u 3 ervaringen van deelnemers die aan ons project hebben meegedaan. De verslagen van de deelnemers zijn ook te vinden op onze website en via onze socials.

 • Het project van Beaudine
  “IK HEB DOOR DIT PROJECT MEER WERKERVARING OPGEDAAN EN IK HEB OOK KUNNEN ERVAREN HOE HET IS OM MET ANDERE DOELGROEPEN TE WERKEN”

  Via mijn school ben ik bij Time 4 Your Future gekomen. We zijn gestart met drie trainingen. De leukste training vond ik constructieve feedback omdat ik daar het meeste aan heb gehad. Bij deze training heb ik geleerd hoe je feedback kan geven en ontvangen zonder slechte bedoelingen erbij te hebben. Ik vond alle trainingen erg leerzaam en ik denk dat iedereen er wat aan heeft en je kan het op meerdere plekken toepassen. Na de trainingen ben ik begonnen met mijn 80 uur aan (maatschappelijk) vrijwilligerswerk op meerdere en door mijzelf gekozen plekken. Eén daarvan was bij Geuzenhonk. Ik heb hier met kinderen activiteiten gedaan. Op een gegeven moment was het door de lockdown helaas niet meer mogelijk omdat de locatie moest sluiten. Om toch aan mijn 80 uur te komen heb ik extra vrijwilligerswerk gezocht. Ik liep ook al stage en ik heb bewust een andere doelgroep dan mijn stage gekozen. Ik ben aan de slag gegaan bij Cardia Ouderenzorg. Als ik dit project niet had gedaan was ik denk ik nooit vrijwilligerswerk gaan doen. Ik heb door dit project meer werkervaring opgedaan en ik heb ook kunnen ervaren hoe het is om met andere doelgroepen te werken. Ik ben er hierdoor achter gekomen dat ik ouderenzorg ook erg leuk vind en ik heb daar nu ook een baan aan overgehouden. Doordat ik wat vertraging had in mijn traject ben ik met een klasgenoot ook aan de slag gegaan met de Time 4 Your Future podcast. De eerste aflevering is gemaakt door twee vorige deelnemers en wij maken nu de tweede aflevering. Hiermee heb ik extra uren kunnen maken en het was ook erg leerzaam. Ik had nog nooit zoiets gedaan en het is ook uit mijn comfortzone.
   
 • Het project van Jack:
  “IK ZAT EIGENLIJK ZO AAN MIJN 80 UUR”

  Ik heb mijn vrijwilligerswerk gedaan op het Poptahof namens Delft voor Elkaar. Op het Poptahof is er een ontmoetingsplek voor buurtbewoners waar een wijkteam met professionals werkzaam is. Het is goed dat er zulke initiatieven op verschillende niveaus zijn, zo helpen de buurtbewoners elkaar en zijn er ook hulpverleners die de buurtbewoners kunnen ondersteunen en doorverwijzen naar de juiste plaats. Zelf heb ik een mooie combinatie gemaakt van het opbouwen van de ontmoetingsplek met het voeren van gesprekken met buurtbewoners. Ik vond het erg leuk om te doen, ik heb veel geleerd ook en heb veel nieuwe mensen ontmoet. Ik zou T4YF aan andere jongeren adviseren: je gaat een leuke tijd tegemoet, ontmoet nieuwe mensen en leert nieuwe dingen. Het is goed voor je werkdiscipline en het houd je ook fit voor het volgende avontuur dat op je pad komt.
   
 • Het project van Jasmijn
  “JE LEERT ER EEN HOOP VAN EN DAT HEEFT LATER OOK RESULTAAT OP JE WERK OMDAT JE AL MEER ERVARING HEBT OP DIT WERKVLAK”

  Ik ben in september met mijn 2e leerjaar gestart en ook begonnen met Time 4 Your Future. We zijn gestart met drie trainingen: 1. verbindende communicatie, 2. jezelf presenteren en 3. het geven en ontvangen van constructieve feedback. De leukste training vond ik feedback geven en ontvangen, dit is ook heel belangrijk op elk werkvlak. Maar aan de training jezelf presenteren had ik het meeste. Ik vind het namelijk best moeilijk en spannend om bijvoorbeeld te presenteren voor de klas of naar een sollicitatiegesprek te gaan. Daarom is het juist zo fijn dat Time 4 Your Future hier trainingen in geeft. Je leert er namelijk super veel van. Voor de rest vind ik het een heel leuk project. Het was voor mij wel even zoeken naar een plek om vrijwilligerswerk te lopen. Maar vanaf het moment dat ik deze heb gevonden, vind ik het superleuk. Ik loop nu vrijwilligerswerk bij het Odensehuis De Linde in Delft. Dit is een tehuis voor mensen met dementie waar ze zelf kunnen beslissen of ze langs willen komen. Het Odensehuis organiseert activiteiten zoals: wandelen langs oude gebouwen in Delft, appeltaart bakken en bijvoorbeeld knutselen. Voor de rest kunnen ze spelletjes spelen, gezellig kletsen en natuurlijk een bak koffie of theedrinken. Zonder Time 4 Your Future zou ik zelf als jongere niet zo snel vrijwilligerswerk gaan doen. Ik ben nu wel heel blij dat ik deze keuze heb gemaakt, je bezorgt mensen een leuke dag of helpt ze ergens mee, je doet meer werkervaring op en het staat goed op je cv.
 • Welke impact heeft het project gehad op de jongeren?
  De algehele feedback van de deelnemers was dat de 80 uur vrijwillige inzet eigenlijk helemaal niet zoveel was en dat de tijd voorbij is gevlogen. De impact van betekenisvol kunnen zijn voor een ander hebben de deelnemers vooraf dan ook verkeerd ingeschat. “Het voelde juist heel goed om waardevol te kunnen zijn” is wat door vrijwel alle deelnemers werd teruggekoppeld. Daarnaast hebben de jongeren via de talentenscan hun kwaliteiten en valkuilen inzichtelijk gekregen en zijn zij hier met hun coach mee aan de slag gegaan. De combinatie van trainingen, vrijwilligerswerk en coaching hebben de deelnemers gestimuleerd en geholpen om zich verder te ontwikkelen.
   
 • Welke impact heeft het project gehad op de samenleving?
  Binnen Time 4 Your Future zijn er diverse thema’s door jongeren gekozen om zich voor in te zetten. De jongeren die bij maatschappelijke organisaties hun MDT hebben volbracht gaven aan dat zij hun keuze voor die organisatie hebben gemaakt omdat zij iets voor een bepaalde doelgroep willen betekenen. De kwetsbare en minder veerkrachtige doelgroepen zijn door onze deelnemers veelal via maatschappelijke organisaties geholpen. De feedback van de organisaties was dat zij het heel erg fijn vonden dat jongeren

Kenmerken

Projectnummer:
743004004
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2020
2022
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
R. Rietkerken BSc
Verantwoordelijke organisatie:
Participe