Mobiele menu

Vallen Verleden Tijd Groningen

Vallen Verleden Tijd Groningen is een cursus voor mensen die door ouder worden of door aandoeningen een grotere kans hebben om te vallen of mensen die een vergrote angst hebben om te vallen. Het doel van de cursus is daarmee valpreventie en valtraining. Om te realiseren dat de cursus breed uitgerold wordt, is er een samenwerkingsgroep samengesteld. Er is al een website en een emailadres aangemaakt; www.datvaltbeter.nl en info [at] datvaltbeter.nl (info[at]datvaltbeter[dot]nl). Tevens zijn er folders gedrukt en zijn er foto’s en filmopnames gemaakt voor promotiemateriaal.
Verschillende instanties zijn al benaderd om te onderzoeken of zij willen bijdragen aan de PR van het project. Wij benaderen deze partijen, nu de folders klaar zijn, opnieuw. Dit doen wij met als doel om een groot draagvlak te creëren, ervoor te zorgen dat steeds meer mensen op de hoogte zijn van deze cursus en om deelnemers te werven.
De eerste cursus is in oktober 2013 door 7 deelnemers gevolgd. We kregen hierop enthousiaste feedback. De volgende cursus start op 11 maart 2014.

Verslagen


Eindverslag

Afgelopen twee jaar heeft dankzij het sportimpuls project 'Vallen Verleden Tijd Groningen" een belangrijke impuls plaatsgevonden voor senioren wonende in Groningen waarmee valrisico's zijn verminderd. Totaal zijn 9 groepen gestart met een training "Vallen Verleden Tijd Groningen". De training bestond uit 10 lessen. Totaal hebben 69 senioren deelgenomen in de leeftijdsgroep 55-70 jaar (67%) en 70+ (33%). Aan de training hebben zowel autochtone(77%) allochtone(23%) als bewoners deelgenomen. Voor de deelnemers heeft het project een belangrijke bijdrage geleverd om het valrisico te verminderen. De deelnemers hebben minder valangst, beheersen technieken om veiliger te vallen, en leven veiliger om vallen te voorkomen. Daarnaast was voor deelnemers de training een belangrijke impuls voor een actievere levensstijl. Van de deelnemers is van 20 deelnemers bekend dat zij na de training kiezen om weer structureel te gaan bewegen.

Op de website van de lokale tv zender "Oog tv" een inspirerend interview met beelden van de training en de ervaring van deelnemers. Zie:https:/www.oogtv.nl/2014/05/botbreuken-bij-ouderen-eenvoudig-te-voorkomen/

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
524002082
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2013
2015
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
J.M. Volger
Verantwoordelijke organisatie:
Vallen Verleden Tijd Groningen