Mobiele menu

Veenendaal Vooruit

Plezierbeleving aan sport, weerbaarheid en zelfvertrouwen, ontwikkelen van een positief zelfbeeld, uitstraling van de club en een veilig sportaanbod; dat zijn de hoekstenen van ‘Veenendaal Vooruit’. In het ‘JES’ – gebied (Jan Roeckplantsoen, Engelenburg en Schrijverspark) blijkt dat kinderen minder sporten dan in de rest van Veenendaal. Angel’s Gym gaat samen met haar partners werken aan een innovatief sport- en beweegaanbod.
Want er is een mooi samenwerkingsverband ontstaan met o.a. Stichting Scoren in de Wijk, Sportservice Veenendaal, basisscholen, Balance 2 Be Fit, NIVM, de Voedselbank, Moskee Nasser, Ihlas Moskee en voetbalclubs. Angel’s Gym gaat de jeugd eerst vanuit wijkcentrum Panorama en vervolgens in haar eigen locatie meer laten bewegen, kennis laten maken met de kickbokssport en de waarde die de sport heeft laten ervaren.
Dit aan de hand van de interventie Vechtsporten voor Iedereen die in de toekomst wordt ingebed in de programma’s ‘Scoren in de Wijk’ en ‘School en Sport’.

Verslagen


Eindverslag

Angel’s Gym Veenendaal is sinds 2009 een maatschappelijk betrokken fitnesscentrum met o.a. een eigen dojo. Ons sportaanbod is breed: fitness, groepslessen, personal training en vele jeugdlessen waaronder kickboksen en verschillende dansvormen. Plezierbeleving aan sport, weerbaarheid & zelfvertrouwen, ontwikkelen van een positief zelfbeeld, respectvolle omgang, positieve uitstraling van de club en een veilig en verantwoord vernieuwend sportaanbod; dat zijn de hoekstenen van ons project ‘Veenendaal Vooruit’.

Door middel van ‘Veenendaal Vooruit’ hebben we ouders bewust(er) gemaakt van het belang om kinderen (structureel) te laten sporten. De thuissituatie en de denkwijze van de ouders is in dit geval van cruciaal belang.

Maar hoofdzakelijk hebben we middels ons project bijdragen aan een gezonde leefstijl en hebben we kinderen die niet of weinig sporten, voornamelijk tussen de 6-12 jaar, o.a. met een migratie-achtergrond structureel meer laten sporten. We hebben deze kinderen weerbaarder én sociaal vaardiger gemaakt!

Angel’s Gym is sinds 2009 een maatschappelijk betrokken fitnesscentrum met o.a. een eigen dojo. Ons sportaanbod is breed: fitness, groepslessen, personal training, danslessen, kickboksen en jeugdlessen.

Plezierbeleving aan sport, weerbaarheid en zelfvertrouwen, ontwikkelen van een positief zelfbeeld, respectvol omgang, positieve uitstraling van de club en een veilig en verantwoord vernieuwend sportaanbod; dat zijn de hoekstenen van ons project ‘Veenendaal Vooruit’.

Door middel van ‘Veenendaal Vooruit’ willen we bijdragen aan een gezonde leefstijl en kinderen die niet of weinig sporten, voornamelijk tussen de 6-12 jaar, o.a. met een migratie-achtergrond meer te laten sporten. We maken kinderen weerbaarder én sociaal vaardiger!

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
524007309
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2018
2020
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
V. Vukelic
Verantwoordelijke organisatie:
Angel's Gym