Mobiele menu

Veldhoven-Zuid kriebelt!

GiGa gezondland is een uniek project waarbij kids op een speelse en informele manier kennis maken met gezonde voeding en nieuwe vormen van voeding. In 6 lessen maken de kinderen kennis met Annie Aardbei, Woutertje Wortel, Brammetje Broccoli en vele andere vriendjes, waarbij ze op een leuke manier worden uitgedaagd om te balanceren, springen, rollen, vangen en werpen om zo door GiGa gezondland te reizen. Papa en mama zijn een onderdeel van de reis en krijgen tijdens de cursus tips van een kinderdiëtiste over goede voeding, en het opvoedingsproces ten aanzien van (nieuwe) voeding. Het unieke van het project is dat wij uw (pedagogische) medewerkers opleiden om de cursus binnen uw organisatie zelf te verzorgen. Dit vergroot het draagvlak binnen uw organisatie, maar zorgt er zeker ook voor dat uw medewerkers positief gemotiveerd worden op hun werk door deze nieuwe, uitdagende manier van begeleiden van kinderen in hun reis daar GiGa gezondland.

Verslagen


Eindverslag

GiGa gezondland is een uniek project waarbij kids op een speelse en informele manier kennis maken met gezonde voeding en nieuwe vormen van voeding.
In 6 lessen maken de kinderen kennis met Annie Aardbei, Woutertje Wortel, Brammetje Broccoli en vele andere vriendjes, waarbij ze op een leuke manier worden uitgedaagd om te balanceren, springen, rollen, vangen en werpen om zo door GiGa gezondland te reizen.
Papa en mama zijn een onderdeel van de reis en krijgen tijdens de cursus tips van een kinderdiëtiste over goede voeding, en het opvoedingsproces ten aanzien van (nieuwe) voeding.
Het unieke van het project is dat wij uw (pedagogische) medewerkers opleiden om de cursus binnen uw organisatie zelf te verzorgen.
Dit vergroot het draagvlak binnen uw organisatie, maar zorgt er zeker ook voor dat uw medewerkers positief gemotiveerd worden op hun werk door deze nieuwe, uitdagende manier van begeleiden van kinderen in hun reis daar GiGa gezondland.
Kijk op www.gigagezond.nl en wordt enthousiast.

GiGa gezond bestaat uit 6 uitdagende, informatieve, gezellige lessen voor kinderen in de leeftijd van 2,5 tot 4 jaar.
In de lessen wordt gedanst, gesprongen, gegooid, geklauterd, gebalanceerd, kortom alles wat de beweeg coördinatie van uw peuter doet helpen ontwikkelen.

Dit alles wordt gecombineerd met speelse voorlichting omtrent gezonde en ongezonde voeding.

Leidraad voor de 6 lessen is een zoektocht door GiGa Gezondland aan de hand van een prachtig vormgegeven boekje, waar de peuters al bewegend en dansend kennis maken met nieuwe gezonde voeding en minder gezonde voeding.

De rol van de ouders in dit proces is zeer belangrijk, in het boekje worden naast de verhaaltjes voor de kinderen ook tips en informatie voor de ouders die de ouders helpen bij de gezonde opvoeding van hun kind. Tijdens de cursus Gi-Ga Gezond zal er in samenwerking met ZuidZorg ook een informatieavond plaats vinden verzorgd door een kinderdiëtiste.

De laatste les van de cursus is een ouder-kind les, waarbij de ouders worden uitgenodigd om samen met hun kind mee te doen aan de Gi-Ga Gezondles.

De kracht van bovenstaande project is dat we de lesgevers (Pedagogische medewerkers van de KDV's en derde partijen) opleiden om de cursus te geven.

Kijk op www.gigagezondland.nl en wordt enthousiast!!

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
524004506
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2015
2017
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
M.A. Camerik
Verantwoordelijke organisatie:
Dance Department