Mobiele menu

Verbinding medisch en sociaal domein omtrent ondersteuning onbedoelde zwangerschap en kwetsbaar ouderschap in Den Haag

Verbetering lokale praktijk: Verbinding medisch en sociaal domein omtrent ondersteuning onbedoelde zwangerschap en kwetsbaar ouderschap in Den Haag

Vraagstuk

Vrouwen met een onbedoelde zwangerschap hebben vaker een ongezonde leefstijl tijdens de zwangerschap en een verhoogd risico op ongunstige zwangerschapsuitkomsten. Kinderen die geboren worden na een onbedoelde zwangerschap hebben later vaker gezondheidsproblemen. Het percentage onbedoelde zwangerschappen ligt in Den Haag hoger dan gemiddeld, net als de sterfte en morbiditeit rondom de geboorte.

Onderzoek

Dit project richt zich op een multidisciplinaire aanpak bij de ondersteuning van vrouwen en eventuele partners die te maken hebben (gehad) met een kwetsbare onbedoelde zwangerschap. Een multidisciplinair leernetwerk wordt ontwikkeld waarbij gebruik wordt gemaakt van de methode reflexieve monitoring in actie. Ervaringsdeskundigen worden betrokken en er is aandacht voor culturele diversiteit.

Verwachte uitkomst

Er ontstaat een betere samenwerking tussen professionals werkzaam in het medische en sociale domein, waardoor ondersteuning bij kwetsbare onbedoelde zwangerschappen verbetert.

Contact

Mocht u in contact willen komen met dit project, dan kunt u mailen naar: r.kleijn@jiphaaglanden.nl.

Kenmerken

Projectnummer:
554001004
Looptijd: 82%
Looptijd: 82 %
2021
2025
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
F. Jawahierkhan
Verantwoordelijke organisatie:
Stichting JESS