Mobiele menu

Vervolg Academische Werkplaats Brabant Diversiteit in het Jeugdbeleid

De komende twee jaar zal de werkplaats blijven bestaan om kennis over diversiteit in het jeugd(beleid) te verspreiden en ondersteuning te bieden bij het implementeren, toepassen en borgen van die kennis.
Met het Leernetwerk Intercultureel Vakmanschap willen we de uitwisseling tussen praktijk en wetenschappelijke kennis, betrokkenheid van professionals en migranten door middel van workshops continueren. Het gaat om extra investeren in een leercultuur op bedrijfs- en bedrijfstakniveau waarin de loopbaan van de werknemer meer centraal staat.
In de periode 2012-2013 is het van belang om de ontwikkel- en leerprocessen te borgen en een vaste plek te geven in het beleid van gemeenten en in het organisatiebeleid van instellingen.
Daarnaast willen we in de komende periode de participatie van migranten verder uitbouwen in een structuur waarin instellingen en beleidsmakers vóór het vaststellen van (nieuw) beleid contact hebben met migrantenorganisaties.

Verslagen


Eindverslag

De kennis die in de afgelopen jaren is opgebouwd en in het praktijkboek Diversiteit in het jeugdbeleid bijeen is gebracht, hebben we uitgedragen. De DJ(BOB) aanpak, die we in Brabant hebben ontwikkeld, waarbij Beleid (gemeenten), Organisaties en Belanghebbenden samen werken aan diversiteit in het jeugdbeleid, hebben we doormiddel van (instructie)video's toegankelijk gemaakt en verspreid, oa via Youtube. We hebben daarvoor de website www.dj-brabant.nl gebruikt. Het is een praktische how to do kennisbank geworden, gevuld met de werkwijzen en methodieken die we hebben ontwikkeld. Met het Leernetwerk Intercultureel Vakmanschap hebben we conferenties georganiseerd om zo de uitwisseling tussen verschillende betrokkenen en anderen (studenten en professionals) te continueren.
In de periode 2012-2013 was het van belang om het leerproces te borgen en een vaste plek te geven in het beleid van gemeenten en in het organisatiebeleid van instellingen. Binnen de bij de werkplaats betrokken instellingen is gewerkt aan de borging van de resultaten van de werkplaats. We hebben in onze relaties met gemeenten gewezen op belemmerende en bevorderende factoren voor het inzetten van veranderingsprocessen. Daarnaast hebben we een bijdrage geleverd aan onderzoeksrapportages voor gemeenten waarbij gewezen is op de kwetsbare positie van kinderen met een migranten afkomst en het slechte bereik van jeugdzorg instellingen van hen.

Kenmerken

Projectnummer:
159020002
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2011
2013
Gerelateerde programma's:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
Drs. A.A.M. van de Wakker
Verantwoordelijke organisatie:
Het PON