Vervolg Kenniswerkplaats Tienplus 2011-2013
Opvoedvoorzieningen zijn bedoeld voor alle ouders en kinderen. Toch ervaren veel laagopgeleide en migrantenouders een afstand tot deze opvoedvoorzieningen. Kenniswerkplaats Tienplus is een samenwerkingsverband tussen kennis-, beleid-, praktijk, onderwijs,- en zelforganisaties. Het doel is om het bereik en de effectiviteit van (opvoedings)ondersteuning te verbeteren en bij te dragen aan een positief opvoedingsklimaat. De Kenniswerkplaats Tienplus bestaat sinds 2008 en werkt sindsdien onder andere aan onderzoek rondom de thema’s School als vindplaats, Triple P divers, De verbinding tussen migrantenorganisaties en reguliere organisaties en Diversiteit in pedagogische opleidingen binnen het hoger beroepsonderwijs en de universiteit. Op verzoek van DMO brachten wij bovendien een advies uit over de inrichting van de pedagogische infrastructuur van Amsterdam.
In de vervolgfase (december 2011-december 2013) zetten we de kennisinfrastructuur voort. Bovendien richten we ons op verdieping van de kennis en resultaten die we in de eerdere projectperiode hebben opgedaan en op verspreiding naar andere regio’s. Ook de implementatie en borging van kennis en resultaten in beleid, praktijk, opleidingen en wetenschap krijgen ruim aandacht.
Producten
Auteur: Van Bergen, D., & Pels, T.
Magazine: Jeugd en Co
Auteur: Distelbrink, M., Mehraz, A. en Aarts, W.
Magazine: Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen
Auteur: Heerebeek, M. van, Knippels, V., & Naber, P.M.
Magazine: Pedagogiek in Praktijk
Link: http://www.nieuwwij.nl/index.php?pageID=13&messageID=8731
Verslagen
Eindverslag
Kenniswerkplaats Tienplus is een academische werkplaats die zich in Amsterdam en omstreken inzet voor verhoging van bereik en effectiviteit van de zorg rondom jeugd en gezin van diverse afkomst. Daarbij besteedt Tienplus veel aandacht aan het leggen van verbindingen tussen informele en formele circuits, de professionalisering van beroepskrachten en kwaliteitsverbetering van interventies. Inmiddels is daar een belangrijk doel aan toegevoegd: de inhoudelijke ondersteuning van de transitie jeugd, waarbij gemeenten verantwoordelijk worden voor de gehele zorg voor de jeugd. In de Kenniswerkplaats Tienplus staat de interactie tussen wetenschappers, opleidingen, de gemeente, hulpverleningsinstellingen en zelforganisaties van burgers centraal. Onderzoek wordt afgestemd op bevindingen uit het veld, of problemen van beleidsmakers. Hierdoor zijn de onderzoeksresultaten relevant voor het werkveld en toepasbaar in de praktijk.