Mobiele menu

Videofeedback voor de verenigingssport

Directe videofeedback wordt in de (top- en breedte)sport veel gebruikt als effectief leermiddel tijdens trainingen. InnoSportLab ’s-Hertogenbosch heeft middels de Sportinnovatie voucher 2020 directe videofeedback toegankelijk gemaakt voor de verenigingssport. Hierdoor kunnen sporters en coaches techniek, tactiek en spelvormen real-time en met een vertraging analyseren en beoordelen teneinde de beweegvaardigheid van sporters te bevorderen. Dit is gedaan door de functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid van het reeds bestaande directe videofeedbacksyteem van het lab - zoals gebruikt bij de ondersteuning van de topsportprogramma’s van de KNGU – aan te passen. Voor een optimale gebruikservaring kan het videofeedbacksysteem nu door sporters en/of coaches op elke gewenste positie in een trainingsomgeving worden geplaatst en bediend waarmee directe videofeedback nu ook toegankelijk en betaalbaar is voor diverse verenigingssporten.

Verslagen


Eindverslag

Directe videofeedback wordt in de (top- en breedte)sport veel gebruikt als effectief leermiddel tijdens trainingen. InnoSportLab ’s-Hertogenbosch heeft middels de Sportinnovatie voucher 2020 directe videofeedback toegankelijk gemaakt voor de verenigingssport. Hierdoor kunnen sporters en coaches techniek, tactiek en spelvormen real-time en met een vertraging analyseren en beoordelen teneinde de beweegvaardigheid van sporters te bevorderen.

Dit is gedaan door de functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid van het reeds bestaande directe videofeedbacksyteem van het lab - zoals gebruikt bij de ondersteuning van de topsportprogramma’s van de KNGU – aan te passen.

Voor een optimale gebruikservaring kan het videofeedbacksysteem nu door sporters en/of coaches op elke gewenste positie in een trainingsomgeving worden geplaatst en bediend waarmee directe videofeedback nu ook toegankelijk en betaalbaar is voor diverse verenigingssporten.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
538001716
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2020
2021
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
Drs. H.C. de Visch-Eybergen
Verantwoordelijke organisatie:
Stichting InnoSportLab 's-Hertogenbosch