Mobiele menu

Voel je fit met Verian deel 3 ronde 2010-2011. Programma's in het werkgebied van Verian om langer gezond leven bij de jeugd, volwassen en senioren te bevorderen.

Vérian geeft uitvoering aan het Consultatiebureau voor Ouderen (CBO). De doelgroep omvat gezonde ouderen vanaf 58. De spreekuren hebben als doel vroegtijdige gezondheids-/welzijnsaspecten bij ouderen te signaleren.

Vérian verzorgt de ‘Gezonde Hap&Stap Vierdaagse’. Doel is voorkomen dat het aantal kinderen dat te zwaar is toeneemt en ouders bewust te maken van een gezonde leefstijl. Met gastlessen door een dietiste, een dansles onder begeleiding van een dansdocent, een culinaire wandeltocht en een smaakles door een Kok op school.

Vérian organiseert in samenwerking met patiënten- en  ouderen-/welzijnsorganisaties themabijeenkomsten en informatiemarkten. Doel is informeren over gezonde voeding en leefstijl en stimuleren tot verdere verdieping of doorverwijzing. Voorbeelden zijn Gezonde voeding, Hartfalen, Reuma, COPD, Parkinson.

Nu alle V&V teams screenen op ondervoeding middels de SNAQ ligt de focus op de huisartsenpraktijk.
Op deze manier is het herkennen van ondervoeding of het stellen van de diagnose ondervoeding onderdeel van de zorg binnen de huisartsenpraktijk.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
87600047
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2010
2012
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
Drs. G. Kornelius
Verantwoordelijke organisatie:
Vérian