Mobiele menu

Voorlichting over NGS bij tumorgenetica

Onderzoek en behandeling van kanker is in toenemende mate gebaseerd op sequencingtechnieken. Next generation sequencing (NGS) van het tumor-DNA biedt kansen voor een behandeling op maat (personalised medicine). Deze ontwikkeling vraagt om goed geïnformeerde patiënten die in het medische proces in staat is om gezamenlijk met de zorgprofessional beslissingen te nemen waarbij zij zich bewust zijn van de gevolgen van dit onderzoek.

Doel

Het doel van het project is het opdoen van kennis en het vergroten van bewustwording van de (on)mogelijkheden en gevolgen van NGS bij somatische mutaties in kwaadaardige tumoren onder kankerpatiënten en publiek.

Verwachte uitkomsten

In dit project ontwikkelt Stichting kanker.nl visueel en digitaal voorlichtingsmateriaal voor patiënten en publiek, op basis van behoeften van de doelgroepen zoals deze gebleken zijn uit een eerdere inventarisatie. Concrete resultaten zijn: tekstuele content, videoanimaties en/of infographics, een FAQ en (video)ervaringsverhalen op kanker.nl en andere relevantie websites.

Meer informatie

Website kanker.nl/dna-onderzoek
Website kanker.nl: betrouwbare informatie en ervaringen van anderen
Nieuwsbericht: Kanker.nl ontwikkelt voorlichtingsmateriaal over Next Generation Sequencing (feb 2019)
 

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
80-84600-98-3012
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2019
2019
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
T.A.D. Lange MSc
Verantwoordelijke organisatie:
kanker.nl