Mobiele menu

Voorstel Het Danspaleis in Rotterdam in 2020; Faciliteren infrastructuur Aanpak Eenzaamheid

Doel

De missie van ‘Het Danspaleis’ is om ouderen in Nederland vitaal en inclusief te houden door hun kwaliteit van leven te verbeteren met dans en muziek, en daarmee eenzaamheid aan te pakken.

Plan van Aanpak

Het Danspaleis is een ouderwets gezellige dansmiddag voor ouderen en hun omgeving, die georganiseerd wordt in zorgcentra en Huizen van de Wijk. De doelgroep bestaat uit ouderen die zowel in zorgcentra als zelfstandig wonen. Maar in praktijk zijn alle ouderen én familieleden, mantelzorgers, personeel van de verzorgingscentra en buurtbewoners welkom.  De dansmiddagen worden begeleid door vrijwilligers. Daarnaast is er de Muzieksalon, waar deelnemers elkaar ontmoeten in een huiskamersetting en er meer wordt in gegaan op persoonlijke verhalen.

Bevindingen

Met het project het Danspaleis zijn er 155 ouderen bereikt. Tijdens de dansmiddagen zijn er mooie herinneringen opgehaald en is er een basis gelegd voor beweging en vriendschap. De mooiste verhalen hebben een plek gekregen in Radio Danspaleis, een podcastserie die het licht heeft gezien tijdens de eerste lockdown om ouderen in crisistijd te bereiken. De ouderen geven aan zich keer op keer te verheugen op de middagen.

In samenwerking met zorg- en welzijnspartners wordt er gekeken naar de beste manier om de formules van het Danspaleis in te zetten om het stimuleren van beweging te borgen. Het Danspaleis heeft een groeiende landelijke community aan getrainde vrijwilligers die hierbij helpen.

Er is een handboek beschikbaar van het project Voorstel het Danspaleis in Rotterdam. Wilt u het handboek lezen of heeft u vragen over het project, dan kunt u contact opnemen met Suna Duijf via suna@hetdanspaleis.com.  

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
639621935
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2020
2021
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
S. Duijf
Verantwoordelijke organisatie:
Het Danspaleis