Mobiele menu

Wij(k) bouwen: met bewoners aan een gezonde en vitale gemeenschap in de snelst groeiende wijk van Nederland (Leidsche Rijn)

Leidsche Rijn is een jonge en snelgroeiende wijk. Naar elkaar omkijken en het gevoel hebben mee te kunnen doen en onderdeel te zijn van een gemeenschap is van positieve invloed op gezondheid en welbevinden. Dit is extra belangrijk in Leidsche Rijn, waar velen nog hun weg moeten vinden en de sociale eenzaamheidscijfers hoog zijn. Reden voor de 14 partners van de Gezonde Wijkalliantie Leidsche Rijn, Vleuten-De Meern om gezamenlijk te werken aan het terugdringen van eenzaamheid, en te bouwen aan vitale/ gezonde gemeenschappen.

Doelstelling

Met deze extra ondersteuning ontwikkelen we al doende een integrale aanpak om met de komst van nieuwe bewoners al ‘aan de voorkant’ te kunnen bouwen aan een Gezonde Wijk. Aan de voorkant wil zeggen 1. vanaf het moment dat mensen in een nieuwe buurt of woonblok komen wonen en 2. gericht op preventie. Een aanpak waarin we inzetten op versterking van het preventieve voorveld (welzijn, zelfregie bewoners, bouwen aan netwerk/gemeenschap in de wijk en aan sociale cohesie).

Kenmerken

Projectnummer:
10100022020003
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2020
2023
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
drs. M.P. Chaigneau
Verantwoordelijke organisatie:
Gemeente Utrecht