Mobiele menu

WijzijnDeBilt.nl, Perspectief voor de jeugd met MDT in De Bilt

Projectomschrijving

Ruim 100 jongeren in De Bilt hebben zich tijdens de lockdown ingezet voor anderen in de samenleving. Door soep te maken voor daklozen, cupcakes te bakken voor eenzame ouderen
en zorgmedewerkers en door zwerfafval te helpen ruimen tijdens leuke sportactiviteiten. Ook hebben ze volop aan hun talenten kunnen werken door muziekworkshops, nieuwe sporten te ontdekken en het volgen van een online training levensreddend handelen. Een actieve en betrokken gemeente, samenwerking met scholen en specifiek de enome inzet van Aeres Barneveld/Bilthoven en de sociale partners als MENS De Bilt (met name de buurtsportcoaches), Buro Lou en diverse sportverenigingen maakten samen een mooi, zinvol en duurzaam MDT-project!

Verslagen


Samenvatting van de aanvraag

De jeugd in De Bilt heeft het zwaar in het coronatijdperk. Met name in de kernen van Westbroek, Hollandse Rading en Groenekan zijn relatief weinig voorzieningen voor jongeren. Door de Corona maatregelen zijn veel jeugdinitiatieven stil komen te liggen. De jongeren missen structuur en voelen zich soms ook eenzaam en somber. Niet alleen op school, maar vooral ook op sociaal vlak: jongeren vervelen zich, willen iets leuks doen met elkaar. Maar ze willen ook nuttig zijn, iets doen voor anderen. Ook andere generaties, en met name ouderen, hebben te lijden onder de corona maatregelen. In die combinatie zit de sleutel om activiteiten te gaan organiseren waarmee jongeren zichzelf, elkaar en andere generaties ontmoeten binnen een inspirerend en intensief programma. De verveling, het gemis aan sociaal contact en ook de sombere gevoelens van veel jongeren, dát gaan we aanpakken in dit project. Door jongeren te laten kennismaken met de beste versie van zichzelf. Ouderen, cultuur, sport én iets doen voor de lokale samenleving geeft jongeren een prachtige reis naar hun ambities, talenten en ervaringen.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
7430085095
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2021
2021
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
Ir. drs. M.R. Groenewegen
Verantwoordelijke organisatie:
Gemeente De Bilt