Mobiele menu

Young Impact

Projectomschrijving

Wat houdt het project in?

Young Impact gelooft dat iedere jongere het verschil kan maken en helpt hen om in actie te komen voor iets wat zij zelf belangrijk vinden. Binnen het Young Impact-programma gaan jongeren op zoek naar hun talenten en denken zij na over wat zij belangrijk vinden. Vervolgens komen al deze jongeren in actie door het uitvoeren van een challenge, waarmee zij een directe positieve impact maken op een ander of de wereld. Denk aan een kookworkshop met vluchtelingen, een high-tea evenement voor eenzame ouderen of een gigantische opruimactie. Met behulp van een speciaal Young Impact-groeiprogramma kunnen jongeren deze challenge vervolgens uitbouwen tot een volwaardig MDT-traject. Alle jongeren die in actie komen met Young Impact, verdienen een ticket voor de Young Impact Celebration. Meer weten? www.youngimpact.nl.  

Doelen/beoogd resultaat

  • Voor de jongeren

Talentontwikkeling van jongeren staat centraal. Met behulp van jonge Young Impact-trainers wordt hun intrinsieke motivatie aangeboord. Ze worden in hun kracht gezet om een eigen initiatief op te zetten, gaan aan de slag met wat zij zelf belangrijk vinden en maken daarbij verbinding met andere groepen in de samenleving. 

  • Voor de deelnemende organisaties en/of de samenleving

Dankzij het Young Impact-programma komt een grote en diverse groep jongeren in actie voor de maatschappij. Young Impact zorgt ervoor dat de impact van jongeren een groot podium krijgt. Onderwijsinstellingen en deelnemende organisaties profiteren van een inspirerend burgerschapsprogramma met enthousiaste trainers.

Onderzoeksvragen voor het concept MDT

  • Hoe effectief is deze aanpak om jongeren aan te sporen om mee te doen aan de MDT, met name voor kwetsbare, kansarme en niet-actieve jongeren?
  • Hoe kan eigen initiatief leiden tot MDT?
  • Hoe effectief is deze aanpak in vergelijking met andere MDT-proeftuinen? 
  • Hoe moet het MDT-traject van Young Impact worden vormgegeven zodat alle jongeren kunnen meedoen, ook kwetsbare en kansarme jongeren? 
  • Wat leren jongeren in dit MDT-programma en hoe verhoudt zich dat tot andere MDT-proeftuinen en het oorspronkelijke Young Impact-programma?  

Doelgroep 

Jongeren van 13 tot 19 jaar

Regio

Landelijk

Meer informatie

Verslagen


Samenvatting van de aanvraag

Wij zijn Young Impact en geloven dat iedere jongere met zijn of haar talent nú al een positieve impact kan maken op zijn of haar omgeving. En dat ze samen een enorme impact kunnen hebben. Wij faciliteren hen om in actie te komen en laten hen ervaren dat zij écht het verschil kunnen maken. Het is onze missie om vóór 2025 1 miljoen jongeren in actie te laten komen via Young Impact met blijvende impact voor hun omgeving en henzelf. Het Young Impact-programma bestaat uit een kick-off, workshop, challenges en de Celebration. Het programma is hoofdzakelijk gericht op jongeren tussen de 13 en 19 jaar. In de kick-off en de workshop laten trainers van Young Impact jongeren ontdekken: • Wat hun talenten zijn + • Wat ze belangrijk vinden Op basis daarvan bedenken de jongeren zelf een challenge waarmee ze met hun talent een positieve impact kunnen maken op datgene wat ze belangrijk vinden. Een challenge is een eenmalige actie die je individueel of met een groep bedenkt en uitvoert, zoals: samen koken met vluchtelingen, een bingomiddag voor bejaarden, een week vegetarisch eten, een social media campagne om vloeken tegen te gaan of een opruimactie van zwerfvuil in de wijk. De Young Impact Celebration is de knallende afsluiter van het programma. Op dit grootse evenement met indrukwekkende speeches en toffe optredens vieren 10.000 jongeren samen hun impact in Rotterdam Ahoy. Voor de Celebration kun je geen kaartje kopen, maar alleen verdienen door een challenge te doen. Maar daarna stopt het niet. Deze duizenden jongeren vormen samen een waardevolle community waarin zij elkaar blijven inspireren om opnieuw in actie te komen. Het unieke van Young Impact is dat het programma heeft bewezen dat het een diverse en grote groep inspireert om zich vanuit intrinsieke motivatie in te zetten voor de maatschappij, waaronder de jongeren die nu nog niet actief zijn en/of moeilijk te motiveren zijn. Wij zijn van mening dat Young Impact dé kennismaking is voor de MDT. Jongeren kunnen ontdekken wat ze leuk vinden om te doen en kunnen ervaring opdoen. Dit helpt hen om een goede keuze te maken voor de MDT. Young Impact kan zorgen voor een grote instroom van diverse groepen jongeren naar de maatschappelijke diensttijd en een podium (zichtbaarheid) creëren voor de impact van jongeren. Met deze aanvraag en financiering willen we de volgende doelstellingen realiseren: 1. Het opschalen en verbreden van het Young Impact-programma 2. Het maximaliseren van het aantal jongeren dat via Young Impact doorstroomt naar de MDT

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
743001111
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2018
2019
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
Ir. P. Anthonissen
Verantwoordelijke organisatie:
Stichting Young Impact NL