Mobiele menu

Young Impact

Wat houdt het project in?

Young Impact gelooft dat iedere jongere het verschil kan maken en helpt hen om in actie te komen voor iets wat zij zelf belangrijk vinden. Binnen het Young Impact-programma gaan jongeren op zoek naar hun talenten en denken zij na over wat zij belangrijk vinden. Vervolgens komen al deze jongeren in actie door het uitvoeren van een challenge, waarmee zij een directe positieve impact maken op een ander of de wereld. Denk aan een kookworkshop met vluchtelingen, een high-tea evenement voor eenzame ouderen of een gigantische opruimactie. Met behulp van een speciaal Young Impact-groeiprogramma kunnen jongeren deze challenge vervolgens uitbouwen tot een volwaardig MDT-traject. Alle jongeren die in actie komen met Young Impact, verdienen een ticket voor de Young Impact Celebration. Meer weten? www.youngimpact.nl.  

Doelen/beoogd resultaat

  • Voor de jongeren

Talentontwikkeling van jongeren staat centraal. Met behulp van jonge Young Impact-trainers wordt hun intrinsieke motivatie aangeboord. Ze worden in hun kracht gezet om een eigen initiatief op te zetten, gaan aan de slag met wat zij zelf belangrijk vinden en maken daarbij verbinding met andere groepen in de samenleving. 

  • Voor de deelnemende organisaties en/of de samenleving

Dankzij het Young Impact-programma komt een grote en diverse groep jongeren in actie voor de maatschappij. Young Impact zorgt ervoor dat de impact van jongeren een groot podium krijgt. Onderwijsinstellingen en deelnemende organisaties profiteren van een inspirerend burgerschapsprogramma met enthousiaste trainers.

Onderzoeksvragen voor het concept MDT

  • Hoe effectief is deze aanpak om jongeren aan te sporen om mee te doen aan de MDT, met name voor kwetsbare, kansarme en niet-actieve jongeren?
  • Hoe kan eigen initiatief leiden tot MDT?
  • Hoe effectief is deze aanpak in vergelijking met andere MDT-proeftuinen? 
  • Hoe moet het MDT-traject van Young Impact worden vormgegeven zodat alle jongeren kunnen meedoen, ook kwetsbare en kansarme jongeren? 
  • Wat leren jongeren in dit MDT-programma en hoe verhoudt zich dat tot andere MDT-proeftuinen en het oorspronkelijke Young Impact-programma?  

Doelgroep 

Jongeren van 13 tot 19 jaar

Regio

Landelijk

Meer informatie

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
743001111
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2018
2019
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
Ir. P. Anthonissen
Verantwoordelijke organisatie:
Stichting Young Impact NL