Mobiele menu

Young Leaders Light Hardenberg

Projectomschrijving

In de gemeente Hardenberg hebben zo’n 63 jongeren deze zomer hun best gedaan om maatschappelijke activiteiten voor andere inwoners te organiseren. Het gaat om een bonte variëteit van projecten en acties, waaronder een opknapbeurt en PR campagne voor een jongerencentrum, een dorpsbarbecue voor jong en oud, een sporttoernooi voor alle generaties, een voorlichtingsfilm over het leven van jonge mantelzorgers, een klassenproject van leerlingen van een middelbare school en een meidenevenement. Jongeren mochten voor een bescheiden budget zelf een activiteit bedenken en ook uitvoeren met begeleiding van
coaches van het jongerenwerk van welzijnsorganisatie De STUW. Dit is mogelijk gemaakt met een tijdelijke subsidie vanuit het landelijke actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Dat is bedoeld om jongeren meer concrete ervaring te laten opdoen met sociale inzet voor de plaatselijke gemeenschap, het belang van vrijwilligerswerk en goede doelen.

Verslagen


Samenvatting van de aanvraag

100 jongeren volgen een Young Leaders Light programma waarin zij een eigen plan voor een maatschappelijk initiatief ontwikkelen. In groepjes van maximaal 10 deelnemers volgen zij workshops gericht op hun eigen interessegebied (welzijn, sport, cultuur) waarin zij hun plan voorbereiden. Ondersteund door lokale begeleiders brengen zij hun plan in praktijk.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
7430085045
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2021
2021
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
Dr. J.J. Noorda
Verantwoordelijke organisatie:
Gemeente Hardenberg