Mobiele menu

Youth health strategies for reducing socio-economic health inequalities and for reducing the impact of poverty on child health, from analysis to intervention. Proposal for the PhD-thesis-research of a Medical Doctor in training to become registered ''''

Het aantal perioden in armoede tijdens de zwangerschap en jeugd hangt samen met slechtere uitkomsten op het vlak van chronische aandoeningen (astma), leefstijl gebonden aandoeningen zoals obesitas en ervaren gezondheid van kinderen. Het doel van public health en het preventiebeleid is niet alleen het bevorderen van optimale groei, ontwikkeling en gezondheid van kinderen/jeugd, maar ook het verminderen van gezondheidsverschillen.

In dit project maken we een analyse van de veranderbare paden (‘verbeterpaden’) op het niveau van het individu en de sociale omgeving (familie, wijk) tussen armoede en sociaaleconomische factoren en gunstige/ongunstige opvoedomstandigheden, en de groei, ontwikkeling en gezondheid van kinderen. Een geprioriteerd ‘verbeter-pad’ wordt via een proefimplementatie geëvalueerd. Het project sluit aan op de ‘Rotterdamse wijkprogrammering’ die is gebaseerd op het Rotterdamse ‘factorenmodel’, op basis van de veranderbare determinanten.

Kenmerken

Projectnummer:
08391092110002
Looptijd: 30%
Looptijd: 30 %
2022
2029
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
H. Raat MD PhD
Verantwoordelijke organisatie:
Erasmus Medisch Centrum
Afbeelding

Onderzoek voor Artsen voor Maatschappij en Gezondheid

Om Artsen Maatschappij & Gezondheid beter te ondersteunen in de behandeling van hun patiënten, financieren we onderzoeksprojecten die vragen uit de klinische praktijk beantwoorden. Het gaat om diagnostiek, beloop en beleid van ziekten en klachten. Dit project is daar één van. Bekijk de andere projecten.