'Coaching in Home & Place making': Actieonderzoek Innovatieve Zorg in Sociaal-Geografisch Perspectief
Ondanks multidisciplinaire behandeling in klinische settingen speelt achter voordeuren van mensen met ‘Niet Aangeboren Hersenletsel’ veel onbegrepen leed af. Door onzichtbare, cognitieve problematiek vallen ze in onze participatiesamenleving gemakkelijk tussen wal en schip. Eenmaal thuis is het lastig passende hulp te vinden, omdat binnen het zorgsysteem voor stukjes problematiek verschillende loketten, vakdisciplines en betaaltitels zijn. Onduidelijk is wie aanspreekbaar is op het geheel. Er is behoefte aan 1 centrale figuur en verbindende theorie in het hele zorgcontinuüm.
Doel en resultaat
Samen met professionals en ervaringsdeskundigen is, in actieonderzoek en met inzet van sociaalruimtelijke theorie, de ‘Home & Place-making’-methodiek ontwikkeld.
Pesoonlijke 'plekkenkaarten' geven grip op hun leven
Het maken van persoonlijke ‘plekkenkaarten’ helpt hierbij mensen na een ontwrichtende gebeurtenis zoals hersenletsel weer grip op hun leven te krijgen. Omdat het per plek en in kleine stapjes gebeurt, voelt het veilig ook het ‘mogelijke’ of toekomstige zelf’ te verkennen. Over de succeservaringen, dilemma’s en barrières in dit actieonderzoek leest u meer op de website homeplacemaking.nl.
Meer informatie
Verslagen
Eindverslag
Ondanks multidisciplinaire behandeling in klinische settingen speelt achter voordeuren van mensen met ‘Niet Aangeboren Hersenletsel’(NAH) veel onbegrepen leed af. Door onzichtbare, cognitieve problematiek vallen NAH-getroffenen in onze participatiesamenleving gemakkelijk tussen wal en schip. Eenmaal thuis is het lastig passende hulp te vinden, omdat binnen het zorgsysteem voor stukjes problematiek verschillende loketten, vakdisciplines en betaaltitels zijn. Onduidelijk is wie aanspreekbaar is op het geheel. Er is behoefte aan 1 centrale figuur en verbindende theorie in het hele zorgcontinuüm. Samen met professionals en ervaringsdeskundigen is in dit actieonderzoek met inzet van sociaalruimtelijke theorie een ‘Home & Place-making-methodiek ontwikkeld voor levensondersteuning van mensen in kwetsbare situaties, zoals na het krijgen van hersenletsel.