Mobiele menu

Gepast gebruik Ondansetron bij Kinderen In De huisartSenpraktijk (GO-KIDS).

Bijna alle jonge kinderen krijgen een keer buikgriep. Meestal is dit onschuldig, maar als het kind veelvuldig braakt kan dit leiden tot ernstige uitdroging. Standaardbehandeling is het geven van rehydratiezouten (ORS), maar als het kind braakt wordt dit weer uitgespuugd. Recent is aangetoond dat wanneer de huisarts deze kinderen het antibraakmiddel ondansetron geeft, dit leidt tot minder braken, vervolgzorg en kosten. In dit project gaan we samen met deskundigen, zorgverleners en ouders drie implementatiestrategieƫn (FarmacoTherapieOverleg-module, e-learning voor zorgverleners en voorlichtingsmateriaal voor ouders) ontwikkelen die zorgen voor kennisbevordering bij zorgverleners en ouders en werkafspraken tussen betrokken zorgverleners. Ondansetron kan hierdoor op de juiste manier en in de juiste dosering worden voorgeschreven aan de juiste kinderen en op de juiste manier in combinatie met ORS worden gegeven aan het kind, waardoor passende zorg op de juiste plek wordt geleverd.

Producten

Titel: Medicijnjournaal april 2024
Auteur: Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM) Bijwerkingencentrum Lareb College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) Geneesmiddelenbulletin Zorginstituut Nederland Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)
Link: https://www.medicijngebruik.nl/nieuwe-geneesmiddelen/medicijnjournaals/medicijnjournaal/5515/medicijnjournaal-april-2024

Kenmerken

Projectnummer:
10140162210004
Looptijd: 61%
Looptijd: 61 %
2023
2025
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
dr. G.A. Holtman
Verantwoordelijke organisatie:
Universitair Medisch Centrum Groningen