Mobiele menu

A healthcare trajector for people with atopic dermatitis in primary care

Zorgtraject voor mensen met atopische dermatitis in de eerste lijn

Constitutioneel eczeem is een chronische huidaandoening met een ernstige negatieve invloed op de kwaliteit van leven, met intense jeuk als het meest uitputtende symptoom.

Doel en werkwijze

Dit onderzoek richt zich op het optimaliseren van de zorg voor constitutioneel eczeem in de eerste lijn waarbij een gestroomlijnd multidisciplinaire zorgtrajectplan wordt ontwikkeld, verfijnd en geïmplementeerd in de praktijk. Patiënten en verzorgers van kinderen met eczeem passen in dit plan zelfmanagement toe onder begeleiding van een huidtherapeut. Ze kunnen zo beter omgaan met de huidaandoening en de eczeemklachten beter én tijdig onder controle houden, wat de kwaliteit van leven sterk kan verbeteren.

Samenwerking

Dit project is een samenwerkingsverband tussen Hogeschool Utrecht, Universitair Medisch Centrum Utrecht, Erasmus universiteit, regionale zorgpraktijken in de eerste- en tweedelijnszorg en de patiëntenvereniging Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem.

Blog

‘De positie van de huidtherapeut in de multidisciplinaire zorgtrajecten op het gebied van chronische huidzorg is nog niet (goed) ingericht’, vertelt hogeschool hoofddocent en senior onderzoeker Esther Tjin.

> Lees haar blog

 

Afbeelding
Portret Esther Tjin

Kenmerken

Projectnummer:
10270032021201
Looptijd: 82%
Looptijd: 82 %
2022
2025
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
dr. E.P.M. Tjin PhD
Verantwoordelijke organisatie:
Hogeschool Utrecht
Afbeelding

Kennisvergroting en onderzoek

Kennisvergroting door wetenschappelijk onderzoek en de verspreiding van die kennis onder paramedici zijn nodig om zowel onderzoek als zorg op een hoog niveau te houden. Daarom investeren we in kennisvergroting en onderzoek.