Implementatie van de TrEat-werkwijze: Erkenning van de interventie en ontwikkeling van een post-hbo
Tijdens het project TrEat is voor diëtisten en ergotherapeuten een werkwijze ontwikkeld zodat zij zelfstandig wonende mensen met dementie en mantelzorgers beter kunnen ondersteunen bij het behouden van een gezond voedingspatroon en het voorkomen van ondervoeding. Essentieel verschil tussen de TrEat-werkwijze en de reguliere werkwijze is dat diëtisten en ergotherapeuten in de TrEat-werkwijze nauw samenwerken en afstemmen over de juiste zorg en behandeling. Slechts 6 duo’s van diëtisten en ergotherapeuten kunnen deze werkwijze nu toepassen.
Doel implementatieproject
In dit implementatieproject wordt een scholing ontwikkeld en aangeboden aan meer diëtisten en ergotherapeuten. Ook gaan we de TrEat-werkwijze als interventie vast laten leggen in de nationale database met erkende interventies (Loket Gezond Leven). De komende jaren zullen daardoor meer diëtisten en ergotherapeuten geschoold zijn in de TrEat-werkwijze en de interventie. Steeds meer mensen met dementie zullen daarvan kunnen profiteren.
Meer informatie
- Dit project is een vervolgproject op: TrEat: Supporting community-dwelling people with dementia to maintain a healthy diet
- Bekijk meer informatie over dementie