Mobiele menu

Improving ADL nursing care of long-term care clients.

Elke dag zijn verpleegkundigen en verzorgende bezig met het ondersteunen van de ADL zorg aan cliënten. Niet voor niets wordt deze zorg ook wel essentiële zorg genoemd. Het is immers de zorg die door cliënten als meest belangrijk wordt ervaren. Activiteiten die hieronder vallen zijn onder meer: hulp bij wassen en aankleden en ondersteuning bij eten en drinken en bij bewegen.

Voortbouwen op Basic Care Revisited

In 2014 initieerden we het Basic Care Revisited (BCR) programma om meer wetenschappelijke kennis te generen over de ADL-activiteiten. De huidige projectaanvraag borduurt voort op het BCR-programma en werkt daarmee aan de onderbouwing van het verpleegkundig en verzorgend evidence based handelen bij ADL.

Twee delen

Het project bestaat uit 2 delen. Deel A is de uitbreiding en evaluatie van een aanpak die gericht is op het verbeteren van de zelfredzaamheid bij cliënten in de langdurige zorg (thuis en in het verpleeghuis). Dit deel heet Function Focused Care. Deel B heeft als doelstelling het goed gebruik van verzorgend wassen in het verpleeghuis.

Producten

Titel: Educatie/ module/ les voor de hbo verpleegkunde
Titel: Training/ workshop gedragsverandering waarin ZELF als voorbeeld wordt gebruikt.
Titel: Schematisch overzicht re-implementatieplan
Titel: Factsheet van de ZELF studie
Titel: Symposium eindgebruikers organisatie MEANDER
Titel: ZELF willen, kunnen doen – De effectiviteit van een scholingsprogramma ter bevordering van eigen regie en eigen kracht. Resultaten van een cluster gerandomiseerd onderzoek.
Auteur: Metzelthin S, Vluggen S, de Man-van Ginkel J, Bleijlevens M, van Breukelen G, Huisman-de Waal G, Zwakhalen S.
Titel: Het Wijkleercentrum organiseert daarom een themabijeenkomst ‘zelfredzaam thuis wonen in Meerssen’ op woensdag 20 september v
Titel: Effectiveness of the "SELF-Program" in Dutch Nursing Home Care: Results of a Multicenter Cluster-Randomized Trial
Auteur: Vluggen S, Metzelthin S, Zwakhalen S, Bleijelevens M, de Man-van Ginkel J, Huisman - De Waal G.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
639003701
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2019
2023
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
prof. dr. SMG Zwakhalen
Verantwoordelijke organisatie:
Maastricht University