Mobiele menu

Perspectieven op passende zorg ten aanzien van oefentherapie voor mensen met reumatoïde artritis en axiale spondyloartritis

Projectomschrijving

Reumatoïde artritis (RA) en axiale SpondyloArtritis (axSpA) zijn vormen van ontstekingsreuma die tot functionele beperkingen kunnen leiden. In de L-EXTRA en L-EXSPA studies wordt bij mensen met RA en axSpA en ernstige functionele beperkingen het effect van langdurige oefentherapie (≥52 weken) vergeleken met gebruikelijke zorg.

Dit kwalitatieve project beoogt om samen met de betrokken partijen (o.a. patiënten, fysio/oefentherapeuten, reumatologen en zorgverzekeraars) (1) een gezamenlijke visie op passende zorg ten aanzien van fysio/oefentherapie voor mensen met RA en axSpA te ontwikkelen en (2) kansen en belemmeringen voor deze passende zorg te exploreren. Op basis van de resultaten van dit kwalitatieve project, de uitkomsten van de trials en kwantitatieve gegevens over behoefte aan en gebruik van fysio/oefentherapie (parallelle VIMP), wordt vervolgens een implementatiestrategie voor passende zorg ten aanzien van fysio/oefentherapie voor mensen met RA en axSpA ontwikkeld.

Hoofdstudie

Bekijk de bijbehorende hoofdstudie aangaande RA en hoofdstudie aangaande axSpA van dit VIMP (Verspreidings- en Implementatie Impuls) project.

Kenmerken

Projectnummer:
10390462310003
Looptijd: 56%
Looptijd: 56 %
2023
2024
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
dr. S.F.E. van Weelij PhD
Verantwoordelijke organisatie:
Leids Universitair Medisch Centrum