Mobiele menu

Preconditions for Covid-19 mobile apps: A feature-level investigation of user acceptance based on insights from South Korea and Canada, applied in the Netherlands

Hoe kijken Nederlanders aan tegen de potentiële technologieën die kunnen helpen om COVID-19 te managen? Hoe kunnen meningen over privacy en transparantie uit andere landen worden gebruikt om een veilige en efficiënte app in Nederland mogelijk te maken?

Dit onderzoek zal laten zien welke voorkeuren en meningen men in Nederland heeft over de adoptie van COVID-19-apps.  Het project omvat een enquête en discussies onder belanghebbenden.

Producten

Titel: Findings from study: Preconditions for Covid-19 Apps
Auteur: Ashley Metz, Ronald Leenes, Vurain Tabvuma, Paul Hartley, Maksim Sitnikof

Verslagen


Eindverslag

Hoe kijken Nederlanders aan tegen de potentiële technologieën die kunnen helpen om Covid-19 te managen? Hoe kunnen meningen over privacy en transparantie uit andere landen worden gebruikt om een veilige en efficiënte app in Nederland mogelijk te maken?
Ons onderzoek zal laten zien welke voorkeuren en meningen men in Nederland heeft over de adoptie van Covid-19-apps. Er zijn aanwijzingen dat burgers in Zuid-Korea acties om de volksgezondheid te bevorderen, meer accepteren en meer openstaan voor toezicht. Dit heeft de snelle implementatie van dergelijke mobiele apps mogelijk gemaakt. We verwachten dat die bestaande technologieën evenals ervaringen uit Canada nuttig zullen zijn als basis voor ons onderzoek. Daarnaast zullen die inzichten nuttig zijn om te bespreken hoe een Covid-19-app in Nederland verantwoord en op de markt gebracht kan worden. Het project omvat een enquête en discussies onder belanghebbenden.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
10430032010022
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2020
2021
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
Dr. A.E. Metz
Verantwoordelijke organisatie:
Tilburg University