WINST: Werken In het Netwerk en STeunsysteem van mensen met een ernstige psychische beperking
Aanleiding
De rol van naasten in het herstelproces van mensen met ernstige psychische aandoeningen (EPA) blijkt vaak onduidelijk en lastig in de praktijk.
Doel
Het belangrijkste doel van het WINST project was het verbeteren van de samenwerking tussen cliënt, naaste en (zorg)professionals in langdurige zorg in de GGZ en de rol van de familie-ervaringsdeskundige hierin.
Werkwijze
Middels actieonderzoek is geïnventariseerd wat familie-ervaringsdeskundigen nodig hebben (bv. kennis, tijd, middelen) en van wie (organisatie, collega’s, leidinggevenden etc.) om zo te kunnen bijdragen aan het verbeteren en versterken van de samenwerking tussen de cliënt, naasten en zorgmedewerker.
(Verwachte) resultaten
Met deze kennis zijn nieuwe werkwijzen ontwikkeld, inclusief implementatiehandleiding. De resultaten van het project, namelijk de ontwikkelde werkwijze, de implementatiehandleiding en de ervaringen hiermee, worden na afloop van het project verspreid via diverse regionale en landelijke platforms. Zo kan opgedane kennis toegankelijk gemaakt worden voor een breed publiek.
Producten
Link: https://gripresearch.nl/projecten/winst/documenten/
Link: https://open.spotify.com/episode/2vV7nnznhucPE6egPs69Yj?si=mP6iFvU5Ti-TcB4PsKTU1w&nd=1
Auteur: Joshua de Vos, Ellen Meijer, Marjon Huiting, Femke Buiskool, naasten
Link: https://vimeo.com/783591849/d6d0310339