Mobiele menu

Dietetics, building the future

Dit onderzoek richt zich op het verbeteren van de effectiviteit van het diëtistisch consult in de praktijk. De cruciale vraag is: wat werkt het best voor welke cliënt en op welk moment?

Doel en werkwijze

Het doel van dit onderzoek is om te komen tot een toolbox met het meest ideale dieetadvies voor iedere individuele cliënt. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met individuele cliëntkenmerken zoals voedingsstatus, kennis, gezondheids- en voedselvaardigheden, gedragskenmerken, omgevingsfactoren en eventueel laaggeletterdheid en/of een niet-Nederlandse achtergrond. De toolbox wordt in co-creatie met diëtisten en cliënten ontwikkeld, aan de hand van het meest voorkomende ziektebeeld in de eerstelijnspraktijk: overgewicht met co-morbiditeit.

Verwachte resultaten

Wij verwachten dat cliënten meer tevreden zijn met hun dieetadvies, dit langer kunnen volhouden en hierdoor betere resultaten verkrijgen op hun medische uitkomstmaten en hun kwaliteit van leven.

 

Afbeelding
Portret Marian de van der Schueren

 

Blog

Hoogleraar Diëtetiek Marian de van der Schueren vertelt over de (kosten) effectiviteit van evidence-based, gepersonaliseerd voedingsadvies.

> Lees haar blog

Kenmerken

Projectnummer:
10270032021001
Looptijd: 64%
Looptijd: 64 %
2021
2025
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
Dr. M.A.E. de van der Schueren
Verantwoordelijke organisatie:
Wageningen University & Research
Afbeelding

Kennisvergroting en onderzoek

Kennisvergroting door wetenschappelijk onderzoek en de verspreiding van die kennis onder paramedici zijn nodig om zowel onderzoek als zorg op een hoog niveau te houden. Daarom investeren we in kennisvergroting en onderzoek.