Dietetics, building the future
Dit onderzoek richt zich op het verbeteren van de effectiviteit van het diëtistisch consult in de praktijk. De cruciale vraag is: wat werkt het best voor welke cliënt en op welk moment?
Doel en werkwijze
Het doel van dit onderzoek is om te komen tot een toolbox met het meest ideale dieetadvies voor iedere individuele cliënt. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met individuele cliëntkenmerken zoals voedingsstatus, kennis, gezondheids- en voedselvaardigheden, gedragskenmerken, omgevingsfactoren en eventueel laaggeletterdheid en/of een niet-Nederlandse achtergrond. De toolbox wordt in co-creatie met diëtisten en cliënten ontwikkeld, aan de hand van het meest voorkomende ziektebeeld in de eerstelijnspraktijk: overgewicht met co-morbiditeit.
Verwachte resultaten
Wij verwachten dat cliënten meer tevreden zijn met hun dieetadvies, dit langer kunnen volhouden en hierdoor betere resultaten verkrijgen op hun medische uitkomstmaten en hun kwaliteit van leven.
Blog
Hoogleraar Diëtetiek Marian de van der Schueren vertelt over de (kosten) effectiviteit van evidence-based, gepersonaliseerd voedingsadvies.
> Lees haar blog